Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters grijpt door zeperd naast Inter Region Cup-winst

Geplaatst opvrijdag 10 januari 2020 - 22:36

In de eerste wedstrijd na het vertrek van coach Andy Tenbult heeft Microz Eaters Limburg de Inter Region Cup-zege aan haar neus zien voorbijgaan.

Een overwinning op EHC Neuwied had volstaan voor de toernooizege, maar het liep anders: de Duitse formatie klopte de Geleense ploeg met liefst 9-4.

Lees ook: Eaters stuurt trainer Andy Tenbult de laan uit

Geen cadeautjes
Eaters, waar Alf Philippen voor het eerst als coach achter de bank stond, kreeg al snel in de gaten dat Neuwied geen cadeautjes ging uitdelen. Door goals van Sven Asbach en tweemaal Jeffrey Smith stond het na amper 14 minuten ijshockey 3-0 voor de thuisploeg. Nog voor het verstrijken van de eerste periode deed Nick Verschuren namens Eaters iets terug.

Powerplay
In de tweede periode was het echter opnieuw Neuwied dat de klok sloeg. Na een game misconduct-penalty voor Eaters-aanvaller Akim Ramoul schoten de Duitsers er in powerplay-situaties lustig op los en via treffers van Stephan Fröhlich, Sam Aulie en Kevin Wilson stond het binnen een mum van tijd 6-1. Eaters richtte zich daarna enigszins op en kwam door goals van Verschuren en Marek Malinsky (powerplay) terug tot 6-3.

Lees ook: Weggestuurde Tenbult: 'Kleine groep spelers wilde mij niet'

Eindstand
Neuwied scoorde vervolgens echter in ondertal via Aulie, waarna Yoren De Smet wel voor 7-4 zorgde. Schahab Aminikia scoorde tegen het eind van de tweede periode direct weer tegen namens de Duitsers, die in de slotperiode nog één keer scoorden: Wilson bepaalde de eindstand op 9-4.

Inter Region Cup
De in 2019 opgerichte Inter Region Cup was tot vrijdagavond een succesvol verhaal voor Eaters gebleken. In de tussencompetitie waaraan drie Nederlandse, drie Belgische en zes Duitse teams deelnemen wonnen de Geleners hun eerste vijf duels, waardoor de toernooiwinst lonkte.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen