Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters gaat niet verder met dopingzondaar

Geplaatst opdinsdag 7 mei 2019 - 20:34

Aanvaller Lukasz Bartak van Eaters is per direct op non-actief gesteld vanwege dopinggebruik.

Het bestuur van de Stichting Topijshockey Eaters Limburg STEL verlengt ook zijn contract niet.

Higenamine
De 25-jarige Bartak werd na de wedstrijd tegen de Bulldogs uit Luik positief getest op het gebruik van higenamine, een middel dat in Nederland legaal verkrijgbaar is en in de fitnesswereld gebruikt wordt. Een van de effecten van higenamine is dat het de bloedvaten verwijdt, wat extra zuurstof in de doorbloeding op kan leveren. Het IIHF heeft Bartak voor deze dopingovertreding een schorsing opgelegd van 18 maanden.

Aderlating
Peter Knops, teammanager van Eaters uit Geleen, vindt dat iedereen die betrokken is bij ijshockey gedupeerd wordt door dit voorval. "Bartak heeft het niet bewust gedaan, maar hij had zich dat van tevoren moeten realiseren. De jongen gaat er zelf helemaal kapot aan. Lukasz is op en top gedreven en een op en top sportman. Hij heeft zich niet gerealiseerd dat er een verboden stofje in het spul zat. Hij was een voorbeeld voor alles wat hij voor zijn sport deed en liet. Voor ons is het een aderlating."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen