Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters gaat niet verder met dopingzondaar

Geplaatst opdinsdag 7 mei 2019 - 20:34

Aanvaller Lukasz Bartak van Eaters is per direct op non-actief gesteld vanwege dopinggebruik.

Het bestuur van de Stichting Topijshockey Eaters Limburg STEL verlengt ook zijn contract niet.

Higenamine
De 25-jarige Bartak werd na de wedstrijd tegen de Bulldogs uit Luik positief getest op het gebruik van higenamine, een middel dat in Nederland legaal verkrijgbaar is en in de fitnesswereld gebruikt wordt. Een van de effecten van higenamine is dat het de bloedvaten verwijdt, wat extra zuurstof in de doorbloeding op kan leveren. Het IIHF heeft Bartak voor deze dopingovertreding een schorsing opgelegd van 18 maanden.

Aderlating
Peter Knops, teammanager van Eaters uit Geleen, vindt dat iedereen die betrokken is bij ijshockey gedupeerd wordt door dit voorval. "Bartak heeft het niet bewust gedaan, maar hij had zich dat van tevoren moeten realiseren. De jongen gaat er zelf helemaal kapot aan. Lukasz is op en top gedreven en een op en top sportman. Hij heeft zich niet gerealiseerd dat er een verboden stofje in het spul zat. Hij was een voorbeeld voor alles wat hij voor zijn sport deed en liet. Voor ons is het een aderlating."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen