Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters dwingt derde wedstrijd kwartfinale BeNe-league af

Geplaatst opzondag 10 maart 2019 - 19:55

De ijshockeyers van Microz Eaters hebben een derde wedstrijd afgedwongen in kwartfinale van de BeNe-League. In Nijmegen won het Geleense team na een ijzersterke slotfase met 7-5 van de Ahoud Devils, dat in Geleen nog met met 5-3 te sterk was.

Nick de Jong, aanvoerder van Ahoud Devils, knalde de puck na drie minuten al in het Geleense doel. Vijf minuten later kreeg hij de puck van Levi Houkes en verdubbelde hij de voorsprong van zijn team: 2-0. In de tiende minuut schoot Yan Turcotte de aansluittreffer in het Nijmeegse doel.

Derde treffer
Direct na het begin van de tweede periode verdween de puck voor de derde keer in het Geleense doel. Houkes nam de treffer voor zijn rekening. Hij rondde een aanval van Branden Eden en Ross John Reed met succes af: 3-1.

Niet gewonnen
Zeven minuten voor het verstrijken van de tweede periode werd de achterstand voor het Geleense team nog groter toen Marcel Kars uit een assist van Wessel Copier scoorde. Toch gaf Eaters zich niet gewonnen. Het team van Andy Tenbult vocht terug, kwam via Thom Smits op 4-2 en mocht een minuut later opnieuw juichen toen Lars van Sloun de Eaters terug in de wedstrijd bracht door uit een assist van Yan Turcotte 4-3 te scoren.

Sensatie
In de zevende minuut van de derde periode leek de hoop van Eaters op een derde wedstrijd vervlogen toen Jeffrey Melissant de Ahoud Devils op 5-3 bracht, maar dat was buiten de waard gerekend. Met nog drie minuten te spelen liet Nick Verschuren de 5-4 aantekenen en in dezelfde minuut maakte Vadim Gyesbreghs gelijk. Een minuut later was de sensatie compleet toen Thom Marx de Geleense ploeg op voorsprong bracht. Met nog een minuut te spelen bepaalde Marx de eindstand op 5-7 en daarmee verzekerde Eaters zich van een derde wedstrijd. Die wordt dinsdagavond in Geleen gespeeld.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen