Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters-duo geschorst om knokpartij vóór wedstrijd

Geplaatst opzondag 5 januari 2020 - 16:01

De tuchtcommissie van de ijshockeybond heeft twee spelers van Microz Eaters Limburg een schorsing opgelegd.

Het gaat om Lars Engwegen en Renzo Meulenbeek. Engwegen moet de aankomende drie wedstrijden van de kant toekijken, Meulenbeek is voor twee duels uitgesloten.

Over de lijn
Tijdens de warming-up voor het bekerduel in en tegen Heerenveen, op zondag 22 december, ging Engwegen de middenlijn over om op de vuist te gaan met Flyers-speler Lars den Edel. Daarna mengde ook onder meer Meulenbeek zich in het strijdgewoel.

Lees ook: Bekerduel Eaters escaleert: 'Fluitgedrag haast absurd'

Verontwaardiging
Tijdens de wedstrijd zelf incasseerde Geleen penalty na penalty: waar Heerenveen 8 strafminuten verzamelde, deelde de arbitrage liefst 77 strafminuten uit aan Geleen. Dat leidde toen tot verontwaardiging in het Eaters-kamp. "Wat tijdens de warming-up is gebeurd is van invloed geweest op de wedstrijd. Het leek erop dat de officials tijdens de wedstrijd dat incident wilden rechttrekken", zei teammanager Peter Knops destijds.

BeNe-League
Eaters speelt zondagavond in de BeNe-League tegen Tilburg Trappers Toekomstteam. Zaterdag verloor de equipe van coach Andy Tenbult van HYC Herentals.

Lees ook: Eaters ondanks inhaalrace onderuit in Herentals

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen