Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters-duo geschorst om knokpartij vóór wedstrijd

Geplaatst opzondag 5 januari 2020 - 16:01

De tuchtcommissie van de ijshockeybond heeft twee spelers van Microz Eaters Limburg een schorsing opgelegd.

Het gaat om Lars Engwegen en Renzo Meulenbeek. Engwegen moet de aankomende drie wedstrijden van de kant toekijken, Meulenbeek is voor twee duels uitgesloten.

Over de lijn
Tijdens de warming-up voor het bekerduel in en tegen Heerenveen, op zondag 22 december, ging Engwegen de middenlijn over om op de vuist te gaan met Flyers-speler Lars den Edel. Daarna mengde ook onder meer Meulenbeek zich in het strijdgewoel.

Lees ook: Bekerduel Eaters escaleert: 'Fluitgedrag haast absurd'

Verontwaardiging
Tijdens de wedstrijd zelf incasseerde Geleen penalty na penalty: waar Heerenveen 8 strafminuten verzamelde, deelde de arbitrage liefst 77 strafminuten uit aan Geleen. Dat leidde toen tot verontwaardiging in het Eaters-kamp. "Wat tijdens de warming-up is gebeurd is van invloed geweest op de wedstrijd. Het leek erop dat de officials tijdens de wedstrijd dat incident wilden rechttrekken", zei teammanager Peter Knops destijds.

BeNe-League
Eaters speelt zondagavond in de BeNe-League tegen Tilburg Trappers Toekomstteam. Zaterdag verloor de equipe van coach Andy Tenbult van HYC Herentals.

Lees ook: Eaters ondanks inhaalrace onderuit in Herentals

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen