Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters-duo geschorst om knokpartij vóór wedstrijd

Geplaatst opzondag 5 januari 2020 - 16:01

De tuchtcommissie van de ijshockeybond heeft twee spelers van Microz Eaters Limburg een schorsing opgelegd.

Het gaat om Lars Engwegen en Renzo Meulenbeek. Engwegen moet de aankomende drie wedstrijden van de kant toekijken, Meulenbeek is voor twee duels uitgesloten.

Over de lijn
Tijdens de warming-up voor het bekerduel in en tegen Heerenveen, op zondag 22 december, ging Engwegen de middenlijn over om op de vuist te gaan met Flyers-speler Lars den Edel. Daarna mengde ook onder meer Meulenbeek zich in het strijdgewoel.

Lees ook: Bekerduel Eaters escaleert: 'Fluitgedrag haast absurd'

Verontwaardiging
Tijdens de wedstrijd zelf incasseerde Geleen penalty na penalty: waar Heerenveen 8 strafminuten verzamelde, deelde de arbitrage liefst 77 strafminuten uit aan Geleen. Dat leidde toen tot verontwaardiging in het Eaters-kamp. "Wat tijdens de warming-up is gebeurd is van invloed geweest op de wedstrijd. Het leek erop dat de officials tijdens de wedstrijd dat incident wilden rechttrekken", zei teammanager Peter Knops destijds.

BeNe-League
Eaters speelt zondagavond in de BeNe-League tegen Tilburg Trappers Toekomstteam. Zaterdag verloor de equipe van coach Andy Tenbult van HYC Herentals.

Lees ook: Eaters ondanks inhaalrace onderuit in Herentals

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen