Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters-coach stelt positie ter discussie na mislukt seizoen

Geplaatst opmaandag 9 maart 2020 - 9:12

Het is sterk de vraag of Alf Philippen in het komende seizoen nog hoofdcoach is bij de ijshockeyers van Microz Eaters Geleen.

Philippen, die de afgelopen maanden samen met Gints Bikars de scepter zwaaide in Glanerbrook, zei na de uitschakeling in de BENE-League-playoffs zondagavond tegenover L1 dat hij vindt dat hij als eindverantwoordelijke gefaald heeft.

'Ben ik de juiste man?'
"Het is absoluut een mislukt seizoen", aldus Philippen, die alvast vooruitblikt op het volgende seizoen. "Je moet je afvragen: ben ik wel de juiste man? Ik trek me dat aan. Misschien gaat er in de staf wel iets veranderen."

Teleurstellend
Eaters zag zondag tegen HIJS Den Haag een toch al teleurstellend seizoen even desastreus eindigen. Net als vrijdag werd met 5-4 verloren van de Hagenaars, waardoor de best of three-serie verloren werd. Eerder greep Eaters al naast de Inter Region Cup, was het ver verwijderd van de strijd om de landstitel en kon de Geleense ploeg ook in de beker geen potten breken. Voorafgaand aan het seizoen zei Eaters nog op alle fronten om het eremetaal te willen strijden.

Lees ook: Eaters uitgespeeld na bloedstollend playoff-duel

Ondermaats
Philippen, die in de loop van het seizoen samen met Bikars het stokje overnam van de op straat gezette Andy Tenbult, neemt zijn verantwoordelijkheid. "Ik ben niet trots. Ik vind dat ik gefaald heb. Als je met dit team niet meedoet om de prijzen, dan is dat ondermaats."

Mislukt
Hij verwijt zijn spelers desondanks niets. "Ze hebben hard gewerkt en gestreden voor elke seconde en elke meter", aldus Philippen, die voorafgaand aan de kwartfinale al wist dat het in de reguliere competitie als zevende geëindigde Eaters een loodzware opgave te wachten stond. "Den Haag was tweede in de BENE-League, heeft een heel goed team en een heel goede coach, maar ik vond wel dat we kans hadden. Maar het is absoluut een mislukt seizoen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen