Overslaan en naar de inhoud gaan

Dwangsom tegen zorgboerderij ingetrokken

Geplaatst opdonderdag 20 februari 2020 - 13:46

De dwangsom die zorgboerderij Bij de Keien in Puth eerder is opgelegd, is ingetrokken.

De veiligheid van de bewoners, vooral mensen met dementie, was in juli 2019 ernstig in het geding volgens de inspectie en de instelling moest maatregelen nemen.

Aanwijzing
De dwangsom werd opgelegd na een bezoek van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) aan de zorgboerderij in oktober. Volgens de inspectie was niet op tijd voldaan aan de verplichting om de zorg te verbeteren.

Veiligheid
De zorgboerderij heeft volgens de inspectie voldoende maatregelen genomen om de kwaliteit en veiligheid van de zorg te verbeteren.

Lees ook: Inspectie: 'Veiligheid zorgboerderij Puth ernstig in geding'

Tekortkomingen
De inspectie zag tekortkomingen op de persoonsgerichte zorg, de deskundigheid en inzet van zorgverleners, het sturen op kwaliteit en veiligheid, maar ook op de medicatieveiligheid.

Geen nieuwe cliënten
De instelling mocht geen nieuwe cliënten meer aannemen. Na het bezoek eind januari trok de inspectie de dwangsom in. Ook mogen nieuwe cliënten aangenomen worden. Dit komt doordat de zorgboerderij maatregelen heeft genomen en nu voldoet aan de normen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen