Wolvarkens

Gemeente Vaals neemt wolvarkens in beslag

De gemeente Vaals heeft 25 wolvarkens en 12 biggen weggehaald uit een weiland aan de Gemmenicherweg.

Vastenavondkamp Blerick
Dwangsom extra dreiging voor Blerickse drugsdealer

Een drugsdealer uit Blerick moet de gemeente Venlo 5.000 euro betalen, als hij nog een keer wordt opgepakt voor straathandel.

Dwangsom dreigt voor eigenaar afgebrande kerk

De gemeente Valkenburg aan de Geul dreigt de eigenaar van de voormalige protestantse kerk met een dwangsom als er niet snel maatregelen worden genomen om het pand wind- en waterdicht te maken.

Roermond wil 10.000 euro van Solar vanwege herrie

Roermond heeft Solar een dwangsom van 10.000 euro opgelegd omdat in de nacht van vrijdag op zaterdag teveel geluid is gemaakt op het festivalterrein.

Cafetaria in Venray moet sluiten of betalen

Cafetaria Snack-Koning in Venray moet voor 14 juni dicht, anders moet de frituur betalen. Dat heeft de gemeente Venray de eigenaar van de snackbar laten weten.

'Airsoftarena Heerlen is betalen dwangsom zelf schuld'

De airsoftarena aan de Schinkelstraat in Heerlen heeft het aan zichzelf te wijten dat de gemeente een dwangsom van 5000 euro moet invorderen, zegt wethouder Barry Braeken.

Heerlen eist dwangsom van Airsoft-fanaat

Bjorn Westdorp moet de gemeente Heerlen een dwangsom van vijfduizend euro betalen, omdat hij zonder vergunning een oude kantoorkolos inrichtte als airsoft-schietbaan.

Provincie claimt acht ton bij Veolia vanwege oude bussen

De provincie Limburg wil definitief een dwangsom van acht ton opleggen aan Veolia. Het bedrijf krijgt de boete omdat het met te oude bussen rijdt in Limburg.

Provincie wil moderne bussen terug, dwangsom voor Veolia

Als Veolia niet voor 18 december zijn moderne lijnbussen terughaalt naar Limburg, krijgt de vervoerder een dwangsom van acht ton aan de broek.

SP wil Chemelot 15.000 euro per incident laten betalen

De SP in Sittard-Geleen wil dat Chemelot voortaan per incident een dwangsom van 15.000 euro gaat betalen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten