Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

DVERS: Lesoir draagt nummer op aan overlevende Bataclan

Geplaatst opzaterdag 30 september 2017 - 21:31

De Maastrichtse progrockband Lesoir draagt een van de nummers op haar nieuwe album op aan Ferry Zandvliet, overlevende van de terreuraanslag in poppodium Bataclan in Parijs.

Lesoir maakte dat zaterdagavond bekend tijdens popfestival DVERS in Sittard. Het album 'Latitude,' de vierde plaat van Lesoir, verschijnt in november.

Aanslag
Zandvliet was een van de bezoekers van het Eagles of Death Metal-concert in Parijs, dat bruut werd verstoord door een terroristische aanslag. Daarbij kwamen 89 personen om het leven, inclusief de drie terroristen. Ferry Zandvliet bleef zelf ongedeerd, en geeft nu lezingen waarin hij mensen hoop en troost wil bieden.

Showcase
Tijdens DVERS spelen zo'n 80 bands uit de Nederlands en Belgisch Limburg en de Duitse grensregio op 17 verschillende plekken in de Sittardse binnenstad. Het zogeheten showcase-festival wordt georganiseerd door de Stichting Popmuziek Limburg, en is bedoeld om de vaak nog redelijk kleine bandjes een groter podium te bieden.

Dat gebeurt niet alleen met optredens, maar ook met workshops voor de musici en netwerkbijeenkomsten met bijvoorbeeld boekers.

Divers publiek
Het publiek dat op DVERS afkomt is divers. Omdat het festival op vertschillende plekken wordt gehouden, trekken de optredens niet alleen liefhebbers of beroeps-concertgangers. Ook toevallige passanten luisteren even mee bij een van de talloze optredens, zoals op de Markt.

Sufgerukte Wallies
Dat DVERS vooral op zoek is naar jong talent, wil niet zeggen dat de oude garde niet welkom is. In het Jo Erens Huis (over oude garde gesproken) trad bijvoorbeeld Schuldjongens op. En de zanger daarvan kennen de oude rotten misschien nog als de zanger van de Sufgerukte Wallies, een in de jaren tachtig roemruchte Limburgse punkband uit -naar eigen zeggen- Ten Esschen.

Silent disco
Maar het is niet allemaal luidruchtige muziek wat de klok slaat op DVERS. Bij de Silent Disco kun je zonder herrie op de achtergrond de artiesten of het publiek interviewen, omdat de muziek alleen maar met een koptelefoon te horen is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen