Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

DVERS: Lesoir draagt nummer op aan overlevende Bataclan

Geplaatst opzaterdag 30 september 2017 - 21:31

De Maastrichtse progrockband Lesoir draagt een van de nummers op haar nieuwe album op aan Ferry Zandvliet, overlevende van de terreuraanslag in poppodium Bataclan in Parijs.

Lesoir maakte dat zaterdagavond bekend tijdens popfestival DVERS in Sittard. Het album 'Latitude,' de vierde plaat van Lesoir, verschijnt in november.

Aanslag
Zandvliet was een van de bezoekers van het Eagles of Death Metal-concert in Parijs, dat bruut werd verstoord door een terroristische aanslag. Daarbij kwamen 89 personen om het leven, inclusief de drie terroristen. Ferry Zandvliet bleef zelf ongedeerd, en geeft nu lezingen waarin hij mensen hoop en troost wil bieden.

Showcase
Tijdens DVERS spelen zo'n 80 bands uit de Nederlands en Belgisch Limburg en de Duitse grensregio op 17 verschillende plekken in de Sittardse binnenstad. Het zogeheten showcase-festival wordt georganiseerd door de Stichting Popmuziek Limburg, en is bedoeld om de vaak nog redelijk kleine bandjes een groter podium te bieden.

Dat gebeurt niet alleen met optredens, maar ook met workshops voor de musici en netwerkbijeenkomsten met bijvoorbeeld boekers.

Divers publiek
Het publiek dat op DVERS afkomt is divers. Omdat het festival op vertschillende plekken wordt gehouden, trekken de optredens niet alleen liefhebbers of beroeps-concertgangers. Ook toevallige passanten luisteren even mee bij een van de talloze optredens, zoals op de Markt.

Sufgerukte Wallies
Dat DVERS vooral op zoek is naar jong talent, wil niet zeggen dat de oude garde niet welkom is. In het Jo Erens Huis (over oude garde gesproken) trad bijvoorbeeld Schuldjongens op. En de zanger daarvan kennen de oude rotten misschien nog als de zanger van de Sufgerukte Wallies, een in de jaren tachtig roemruchte Limburgse punkband uit -naar eigen zeggen- Ten Esschen.

Silent disco
Maar het is niet allemaal luidruchtige muziek wat de klok slaat op DVERS. Bij de Silent Disco kun je zonder herrie op de achtergrond de artiesten of het publiek interviewen, omdat de muziek alleen maar met een koptelefoon te horen is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen