Overslaan en naar de inhoud gaan

Duurzame woningen zetten hun deuren open

Geplaatst opzaterdag 2 november 2019 - 21:10

Ongeveer 2.500 mensen hebben zaterdag de Nationale Duurzame Huizen Route bezocht. Landelijk deden zo'n 500 woningen hun deuren open. In Limburg deden meer dan 35 woningen mee aan het initiatief.

Bezoekers konden bekijken wat er allemaal komt kijken bij het verduurzamen van een woning.

Inspiratie opdoen
"Een veel voorkomende vraag was: wat kost het? En veel mensen willen weten in hoeverre je een huis moet isoleren om een warmtepomp te kunnen plaatsen", zegt een woordvoerster van de organisatie.

Geïnteresseerden konden inspiratie opdoen over onder meer aardgasvrij wonen, dak- en gevelisolatie, zonnepanelen en het verduurzamen van monumentale huizen.

Volgende week weer
Mensen die zaterdag niet in de gelegenheid waren een duurzame woning te bezoeken, krijgen komende zaterdag weer een kans. Op de website is te zien welke huizen meedoen aan de Nationale Duurzame Huizen Route en op welke tijden ze te bezoeken zijn.

In Limburg gaat het om ruim 35 woningen verspreid over Noord- en Midden-Limburg. In Zuid-Limburg doet geen enkele woning mee aan dit initiatief.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen