zonneweide, zonnepanelen, duurzame energie (stock)

Limburgs Parlement akkoord met verkoop grond energiepark

Het Limburgs Parlement gaat in meerderheid akkoord met de verkoop van 456 hectare provinciale grond aan de gemeente Bergen voor de ontwikkeling van energiepark Wells Meer.

zonneweide, zonnepanelen, duurzame energie (stock)
Kerkrade wil groene stroom uit Duitsland

Kerkrade wil duurzame elektriciteit halen uit een energiepark in de Duitse buurgemeente Herzogenrath.

windmolenpark, windmolen, windmolens, windturbine (stock)
Energiecoöperaties beginnen opleiding voor projectleiders

Het samenwerkingsverband van energie coöperaties REScoop Limburg, Natuur- en Milieufederatie en Energie Samen gaan twintig projectleiders opleiden voor de ontwikkeling van wind- en zonneparken in de provincie.

zonnepanelen duurzame energie stockfoto (4 feb 2020)
Zuid-Limburg wil forser inzetten op duurzame energie

De zestien Zuid-Limburgse gemeenten hebben hun ambities op het gebied van duurzame energie flink opgeschroefd.

windmolen (18 dec 2019)
Grote steun voor miljoenenlening aan Enexis

Een zeer ruime meerderheid van het Limburgs Parlement gaat akkoord met een lening van de provincie van 80,7 miljoen aan netbeheerder Enexis. In een statencommissie sprak alleen de PVV zich daar tegen uit.

windmolens
Forse lening voor Enexis voor verduurzaming netwerk

Netbeheerder Enexis krijgt van de provincie Limburg een lening van 80,7 miljoen euro om de komende tien jaar noodzakelijke investeringen te doen.

verwarming kinderen voeten energiearmoede stock
'Energiearmoede moet op de politieke agenda'

Er moet meer aandacht komen voor het probleem van energiearmoede in Limburg. Dat vinden zes partijen in het Limburgs Parlement.

Gasleiding, gasmeter, gasleidingen, afkoppelen (stock)
CDA steunt oproep om gasleidingen te behouden

De huidige gasleidingen in Limburg moeten behouden blijven, zodat ze in de toekomst gebruikt kunnen worden voor andere soorten energie. Dat vindt het CDA in het Limburgs Parlement.

Duurzame energie
Zuid-Limburg heeft groene energiedoelen nog niet concreet

De zestien Zuid-Limburgse gemeenten hebben nog geen precieze doelstelling geformuleerd over hoeveel duurzame groene energie zij in 2030 willen opwekken.

stock zonne-energie windmolen
Provincie Limburg over op duurzame energie

Limburg neemt samen met zeven andere provincies vanaf dit jaar alleen nog maar duurzame energie af voor voorzieningen als tunnels, gemalen, openbare verlichting en provinciale gebouwen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten