Op de Egchelse Heide gaan 5 windmolens draaien

Limburg wil meer stroom: nieuwe hoogspanningskabels nodig

Er moet nu al geïnvesteerd worden in het realiseren van nieuwe kabels en leidingen voor de energietransitie van de toekomst. Zodat duurzame energie straks overal in de provincie te gebruiken is.

stock elektrische auto
Provincie wil meer ondernemers elektrisch laten rijden

Stichting E-PACT krijgt een financiële bijdrage van de provincie Limburg om meer Limburgse ondernemers te helpen met elektrisch rijden. Hiermee wil de provincie haar rol pakken in het Klimaatakkoord.

Ruud Burlet (15 sep 2020)
Burlet over Nationaal Groeifonds: 'We komen geld halen'

Gedeputeerde Ruud Burlet is van plan om gretig gebruik te gaan maken van het Nationaal Groeifonds.

zonnepanelen stock (3 sep 2020)
Maastricht zet in op bedrijfsdaken voor schone energie

Daken van Maastrichtse bedrijven moeten vol komen te liggen met zonnepanelen. Het gaat dan wel om ondernemingen die er minstens duizend vierkante meter ruimte voor hebben.

windmolenpark, windmolen, windmolens, windturbine (stock)
Energiecoöperaties beginnen opleiding voor projectleiders

Het samenwerkingsverband van energie coöperaties REScoop Limburg, Natuur- en Milieufederatie en Energie Samen gaan twintig projectleiders opleiden voor de ontwikkeling van wind- en zonneparken in de provincie.

Houten woningen weert
Eerste bewoners trekken in houten sociale woningen Weert

De eerste bewoners van de zestien houten sociale huurwoningen in Weert hebben woensdag de sleutel van hun nieuwe huis gekregen. De panden zijn duurzaam en energiezuinig.

zonnepanelen duurzame energie stockfoto (4 feb 2020)
Zuid-Limburg wil forser inzetten op duurzame energie

De zestien Zuid-Limburgse gemeenten hebben hun ambities op het gebied van duurzame energie flink opgeschroefd.

IMG_7897
'Limburg moet kansen grijpen met waterstof'

De Provincie Limburg laat grote kansen lopen op het gebied van waterstof. Dat zegt Vera Tax, Europarlementariër van de PvdA.

glyfosaat (30 jun 2020)
Bestrijdingsmiddel blijft toegestaan op gronden provincie

Er komt geen verbod op het gebruik van het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat op gronden die in bezit zijn van de provincie en worden verpacht.

Chemelot (2 mrt 2020)
Chemelot wil van gas af

In 2050 moet industrieterrein Chemelot op duurzame en klimaatneutrale manier chemische producten gaan maken. Om dat te bereiken moet aardgas vervangen worden door elektriciteit en moeten grondstoffen ‘vergroenen’.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten