Waterbesparende huizen in Kerkrade

In Kerkrade douchen ze straks met steeds hetzelfde water

De toenemende droogte dwingt Waterleiding Bedrijf Limburg (WML) te zoeken naar waterbesparing in huishoudens. In de wijk Bleijerheide in Kerkrade worden nu enkele proefwoningen gebouwd waar het watergebruik, dankzij nieuwe en andere technieken, straks tientallen procenten omlaag gaat.

stock duurzaam investeren geld euro
ABP verduurzaamt beleggingsportefeuille verder

Pensioenreus ABP uit Heerlen gaat de komende vijf jaar de beleggingsportefeuille verder verduurzamen. In 2025 wil het fonds de beleggingen in kolenmijnen en teerzand hebben afgebouwd.

Bamboe als grondstof voor duurzame rietjes (2020)
Maastrichtenaar presenteert duurzame rietjes op Horecava

Het bedrijf Joe’s Heroes van Maastrichtenaar Joe Peereboom gaat milieuvriendelijke rietjes op de markt brengen. Hij wil de vervuiling van oceanen en rivieren met plastic rietjes tegengaan.

boerderij kinderen duurzame landbouw transitie zonnig romantisch ouderwets stock
Mackus tempert verwachtingen over landbouw-omslag

Er moeten geen wonderen worden verwacht van de 20 miljoen euro die de provincie de komende vier jaar wil steken in vernieuwing en verduurzaming van de landbouw in Limburg.

stock thermostaat energierekening
Energierekening lager door zacht winterweer

Door de relatief hoge temperaturen van de afgelopen weken, vallen de stookkosten voor huishoudens bijna 5 procent lager uit dan normaal.

stock zonne-energie windmolen
Provincie Limburg over op duurzame energie

Limburg neemt samen met zeven andere provincies vanaf dit jaar alleen nog maar duurzame energie af voor voorzieningen als tunnels, gemalen, openbare verlichting en provinciale gebouwen.

stock duurzaam zonnepanelen
Duurzame woningen zetten hun deuren open

Ongeveer 2.500 mensen hebben zaterdag de Nationale Duurzame Huizen Route bezocht. Landelijk deden zo'n 500 woningen hun deuren open. In Limburg deden meer dan 35 woningen mee aan het initiatief.

stock zonne-energie windmolen
Provincie schrapte nog nooit plan duurzame energie

Het provinciebestuur - inclusief gedeputeerde Ruud Burlet van Forum voor Democratie - heeft nog nooit een project of plan op het gebied van duurzame energie geschrapt of in de koelkast gezet.

stock pensioen geld duurzaam
'ABP koploper in verantwoord beleggen'

Ambtenarenpensioenfonds ABP blijft koploper in verantwoord beleggen.

Provincie test elektrisch rijden met tweedehands Tesla

Met de Tesla waar gedeputeerde Carla Brugman in rond wordt gereden, wil de provincie Limburg de haalbaarheid van een elektrische dienstauto testen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten