Overslaan en naar de inhoud gaan

Duurste huis van Nederland koop je in Heerlen

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2015 - 17:26

Het duurste woonhuis dat in Nederland te koop staat, is te vinden in Heerlen.

Maar liefst 8 miljoen euro vraagt het internationale makelaarskantoor Christie's International Real Estate voor de gloednieuwe villa aan de Koningskaars bij Park Imstenrade. Daarmee staat de villa naar ontwerp van het Hulsbergse architectenbureau Smink volgens Quote qua prijs op eenzame hoogte in Nederland.

Foto: Christie’s International Real Estate / Hulstkamp Makelaars

XXL
"Alles in dit prachtpand heeft de maat XXL" staat te lezen op de site van de makelaar. Met een lap grond van 4000 vierkante meter, een vloeroppervlak van 1100 vierkante meter en maar liefst 11 kamers lijkt dat niet overdreven. Voor 8 miljoen mag je natuurlijk het een en ander verwachten. Zo is er een fitnessruimte, een souterrain met binnenzwembad, een bar annex feestzaal en een aparte koelcel om je kratjes bier of champagne koel te houden.

Foto: Christie’s International Real Estate / Hulstkamp Makelaars

Hondenhok
In de garage is plek voor meer dan één auto, uiteraard. En als je geen zin hebt om de kostbare vloer te laten bevuilen door je hond is dat ook geen probleem, want in de tuin is behalve een buitenbar ook een kennel te vinden.

Foto: Christie’s International Real Estate / Hulstkamp Makelaars

Verzekeringsmagnaat
Het huis wordt te koop aangeboden door verzekeringsmagnaat en Quote 500-lid Harry Laeven. Hij verdiende miljoenen toen hij zijn aandeel in verzekeraar Aevitae verkocht. Dat bedrijf kwam voort uit de Heerlense pensioenuitvoerder AZL, waar Laeven zelf ook eerst werkte.

Foto: Christie’s International Real Estate / Hulstkamp Makelaars

Kasteel Schaloen
Ook de op één na duurste woning die te koop staat is in het zuiden van Limburg te vinden. Kasteel Schaloen in Oud-Valkenburg staat al jaren in de verkoop, en moet 7.950.000 euro opbrengen. Dit kasteel heeft maar liefst 72 kamers, maar heeft ongetwijfeld een minder fraai energielabel dan de villa in Heerlen.

Foto: Christie’s International Real Estate / Hulstkamp Makelaars
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Restaurant in gewelven kasteel Schaloen
Top vijf: de duurste huizen in Limburg in de verkoop
Hier kost een koopwoning in Limburg het minst
Hier kost een koopwoning in Limburg het meest
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen