Overslaan en naar de inhoud gaan

Duur dagje: vier boetes en auto kwijt binnen half uur

Geplaatst opdinsdag 9 februari 2021 - 11:18

Een bestuurder die maandag door de politie werd betrapt op veel te hard en onverzekerd rijden heeft zijn auto moeten inleveren.

Dat gebeurde op de Buitenring, de N300.

Roekeloos
Een agent kreeg de automobilist in het vizier toen die de weg op reed en vervolgens op het gas trapte tot hij 120 kilometer per uur reed, waar eigenlijk maar een snelheid van 80 kilometer per uur is toegestaan. In Landgraaf werd de chauffeur langs de kant gedirigeerd. De politie ontdekte dat de auto bovendien niet verzekerd was.

In herhaling
De chauffeur kreeg een rijverbod opgelegd en twee bekeuringen: voor te snel en onverzekerd rijden. De agenten waren inmiddels weer op pad gegaan, maar hadden het vermoeden dat de chauffeur het rijverbod zou negeren. Dat vermoeden bleek juist: een kwartier later werd de man opnieuw achter het stuur betrapt, in Landgraaf. Hij moest opnieuw stoppen en kreeg weer twee bekeuringen: ditmaal voor onverzekerd rijden én het negeren van het rijverbod.

In overleg met de officier van justitie is de auto van de man in beslag genomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen