Overslaan en naar de inhoud gaan

Dutch Mountain Film Festival Awards uitgereikt in Heerlen

Geplaatst opvrijdag 1 november 2019 - 19:00

Tijdens een filmfestival over berglandschappen, bergsport en bergculturen in het Royal Theater in Heerlen zijn vrijdagavond de Dutch Mountain Film Festival (DMFF) awards uitgereikt.

Zuid-Limburg is gekozen als locatie voor het festival vanwege het decor. De organisatie noemt het 'een stukje buitenland in Nederland'.

Lees ook: Bioscoop Royal in Heerlen na jaren weer open

Natuur en landschap
Het Dutch Mountain Film Festival duurt meerdere dagen. Centraal staan documentaires en speelfilms over 'liefde voor het landschap, ontzag voor de natuur en nieuwsgierigheid naar bergculturen'. Verder worden lezingen, workshops, tentoonstellingen en sportactiviteiten georganiseerd.

Uitblinken
Een vakjury bepaalt welke films er met de prijzen vandoor gaan. In het algemeen zegt de jury films te hebben gezien die uitblinken door originaliteit en kwaliteit. 'De films stellen ons in staat naar oorden op aarde te reizen waar we anders nooit zouden kunnen komen.' Het viel de jury echter op dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in de bergfilmwereld.

Winnaars
Joost van der Wiel pakte de Crossborder DMFF award met zijn film 'Drømmeland'. De Spiegel Best Newcomer award ging naar 'Troperos' van Nicolás Detry. Hanno Markowitz nam de Parkstad Limburg Jury award in ontvangst voor 'Struktur, Die Skispur in der Kulturlandschaft'.

Ten slotte ging de Best Mountaineering Film award naar Gerald Salmina voor zijn film 'Manaslu'.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen