Overslaan en naar de inhoud gaan

Dutch Mountain Film Festival Awards uitgereikt in Heerlen

Geplaatst opvrijdag 1 november 2019 - 19:00

Tijdens een filmfestival over berglandschappen, bergsport en bergculturen in het Royal Theater in Heerlen zijn vrijdagavond de Dutch Mountain Film Festival (DMFF) awards uitgereikt.

Zuid-Limburg is gekozen als locatie voor het festival vanwege het decor. De organisatie noemt het 'een stukje buitenland in Nederland'.

Lees ook: Bioscoop Royal in Heerlen na jaren weer open

Natuur en landschap
Het Dutch Mountain Film Festival duurt meerdere dagen. Centraal staan documentaires en speelfilms over 'liefde voor het landschap, ontzag voor de natuur en nieuwsgierigheid naar bergculturen'. Verder worden lezingen, workshops, tentoonstellingen en sportactiviteiten georganiseerd.

Uitblinken
Een vakjury bepaalt welke films er met de prijzen vandoor gaan. In het algemeen zegt de jury films te hebben gezien die uitblinken door originaliteit en kwaliteit. 'De films stellen ons in staat naar oorden op aarde te reizen waar we anders nooit zouden kunnen komen.' Het viel de jury echter op dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in de bergfilmwereld.

Winnaars
Joost van der Wiel pakte de Crossborder DMFF award met zijn film 'Drømmeland'. De Spiegel Best Newcomer award ging naar 'Troperos' van Nicolás Detry. Hanno Markowitz nam de Parkstad Limburg Jury award in ontvangst voor 'Struktur, Die Skispur in der Kulturlandschaft'.

Ten slotte ging de Best Mountaineering Film award naar Gerald Salmina voor zijn film 'Manaslu'.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen