Overslaan en naar de inhoud gaan

Dutch Mountain Film Festival Awards uitgereikt in Heerlen

Geplaatst opvrijdag 1 november 2019 - 19:00

Tijdens een filmfestival over berglandschappen, bergsport en bergculturen in het Royal Theater in Heerlen zijn vrijdagavond de Dutch Mountain Film Festival (DMFF) awards uitgereikt.

Zuid-Limburg is gekozen als locatie voor het festival vanwege het decor. De organisatie noemt het 'een stukje buitenland in Nederland'.

Lees ook: Bioscoop Royal in Heerlen na jaren weer open

Natuur en landschap
Het Dutch Mountain Film Festival duurt meerdere dagen. Centraal staan documentaires en speelfilms over 'liefde voor het landschap, ontzag voor de natuur en nieuwsgierigheid naar bergculturen'. Verder worden lezingen, workshops, tentoonstellingen en sportactiviteiten georganiseerd.

Uitblinken
Een vakjury bepaalt welke films er met de prijzen vandoor gaan. In het algemeen zegt de jury films te hebben gezien die uitblinken door originaliteit en kwaliteit. 'De films stellen ons in staat naar oorden op aarde te reizen waar we anders nooit zouden kunnen komen.' Het viel de jury echter op dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in de bergfilmwereld.

Winnaars
Joost van der Wiel pakte de Crossborder DMFF award met zijn film 'Drømmeland'. De Spiegel Best Newcomer award ging naar 'Troperos' van Nicolás Detry. Hanno Markowitz nam de Parkstad Limburg Jury award in ontvangst voor 'Struktur, Die Skispur in der Kulturlandschaft'.

Ten slotte ging de Best Mountaineering Film award naar Gerald Salmina voor zijn film 'Manaslu'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen