Overslaan en naar de inhoud gaan

Dutch Mountain Film Festival Awards uitgereikt in Heerlen

Geplaatst opvrijdag 1 november 2019 - 19:00

Tijdens een filmfestival over berglandschappen, bergsport en bergculturen in het Royal Theater in Heerlen zijn vrijdagavond de Dutch Mountain Film Festival (DMFF) awards uitgereikt.

Zuid-Limburg is gekozen als locatie voor het festival vanwege het decor. De organisatie noemt het 'een stukje buitenland in Nederland'.

Lees ook: Bioscoop Royal in Heerlen na jaren weer open

Natuur en landschap
Het Dutch Mountain Film Festival duurt meerdere dagen. Centraal staan documentaires en speelfilms over 'liefde voor het landschap, ontzag voor de natuur en nieuwsgierigheid naar bergculturen'. Verder worden lezingen, workshops, tentoonstellingen en sportactiviteiten georganiseerd.

Uitblinken
Een vakjury bepaalt welke films er met de prijzen vandoor gaan. In het algemeen zegt de jury films te hebben gezien die uitblinken door originaliteit en kwaliteit. 'De films stellen ons in staat naar oorden op aarde te reizen waar we anders nooit zouden kunnen komen.' Het viel de jury echter op dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in de bergfilmwereld.

Winnaars
Joost van der Wiel pakte de Crossborder DMFF award met zijn film 'Drømmeland'. De Spiegel Best Newcomer award ging naar 'Troperos' van Nicolás Detry. Hanno Markowitz nam de Parkstad Limburg Jury award in ontvangst voor 'Struktur, Die Skispur in der Kulturlandschaft'.

Ten slotte ging de Best Mountaineering Film award naar Gerald Salmina voor zijn film 'Manaslu'.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen