Overslaan en naar de inhoud gaan

Dure Rembrandts niet naar Bonnefantenmuseum

Geplaatst opmaandag 1 februari 2016 - 15:36

De twee Rembrandts die door Nederland en Frankrijk zijn gekocht, gaan toch niet op tournee langs musea. Daardoor komen ze dus ook niet naar het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Het inpakken en vervoeren vergt te veel van de werken, zo luidt de verklaring. Bedoeling was dat de Rembrandts een rondreis zouden maken door alle twaalf provinciehoofdsteden. De schilderijen zouden het eerst in Maastricht te zien zijn.

Lees ook: Dure Rembrandts (160 miljoen) als eerste naar Maastricht

Louvre
De twee schilderijen komen eerst drie maanden in het Louvre in Parijs te hangen en daarna drie maanden in het Rijksmuseum in Amsterdam. Daarna worden ze in Amsterdam gerestaureerd. Na de restauratie hangen ze afwisselend in Amsterdam en Parijs.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Ze komen niet, jammer maar begrijpelijk'
Dure Rembrandts (160 miljoen) als eerste naar Maastricht
Collectie van Bonnefantenmuseum is online te zien
Tentoonstelling over keramiek in Bonnefantenmuseum
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen