Overslaan en naar de inhoud gaan

Dure Rembrandts niet naar Bonnefantenmuseum

Geplaatst opmaandag 1 februari 2016 - 15:36

De twee Rembrandts die door Nederland en Frankrijk zijn gekocht, gaan toch niet op tournee langs musea. Daardoor komen ze dus ook niet naar het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Het inpakken en vervoeren vergt te veel van de werken, zo luidt de verklaring. Bedoeling was dat de Rembrandts een rondreis zouden maken door alle twaalf provinciehoofdsteden. De schilderijen zouden het eerst in Maastricht te zien zijn.

Lees ook: Dure Rembrandts (160 miljoen) als eerste naar Maastricht

Louvre
De twee schilderijen komen eerst drie maanden in het Louvre in Parijs te hangen en daarna drie maanden in het Rijksmuseum in Amsterdam. Daarna worden ze in Amsterdam gerestaureerd. Na de restauratie hangen ze afwisselend in Amsterdam en Parijs.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Ze komen niet, jammer maar begrijpelijk'
Dure Rembrandts (160 miljoen) als eerste naar Maastricht
Collectie van Bonnefantenmuseum is online te zien
Tentoonstelling over keramiek in Bonnefantenmuseum
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen