Overslaan en naar de inhoud gaan

Duo opgepakt in Maastricht vanwege babbeltrucs

Geplaatst opwoensdag 9 september 2020 - 14:36

Een man en een jongere vrouw zijn in Maastricht opgepakt en vastgezet vanwege oplichting. Door middel van babbeltrucs probeerden ze mensen geld afhandig te maken.

In Maastricht werden eind augustus meerdere mensen slachtoffer van de praktijken van het duo, meldt de politie woensdag.

Smoesjes
Eind vorige maand spraken de man en vrouw mensen in de provinciehoofdstad aan op straat. Ze probeerden slachtoffers met smoesjes in de auto te lokken om naar een pinautomaat of winkel te rijden. Ze vertelden mensen onder meer dat ze geen geld hadden voor de school van hun dochter. Zo konden ze pincodes achterhalen en geld afhandig maken.

Meer incidenten
Dit duo is opgepakt, maar de politie vermoedt dat er meer incidenten met babbeltrucs zijn geweest. Daarom roept de politie slachtoffers op zich te melden, zodat er onderzoek gedaan kan worden.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen