Overslaan en naar de inhoud gaan

Duo niet te linken aan reeks autobranden in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 8 juli 2016 - 7:41

De Maastrichtenaren Leo van V. (29) en Lefty D. (28) zijn niet te linken aan de reeks van circa 70 autobranden in Maastricht.

De officier van justitie eiste deze week 12 maanden cel, waarvan 2 voorwaardelijk, tegen Van V. en 14 maanden cel waarvan 3 voorwaardelijk, tegen D.

Autobrand
De twee Maastrichtenaren worden verdacht van een autobrand en een poging daartoe, respectievelijk aan de Heugemerweg en bij de Duitse Poort. Ze worden ervan verdacht de auto van D.’s ex in brand te hebben gestoken met een soort molotovcocktail. Een eerste poging faalde omdat een alerte taxichauffeur het brandende potje op tijd wist weg te trappen.

Toevalligheden
Beide verdachten ontkennen. Maar het Openbaar Ministerie meent dat er sprake is van te veel ‘toevalligheden’: het stel werd onder meer door het slachtoffer herkend op camerabeelden. Van V. heeft tevens een auto die opmerkelijke overeenkomsten vertoont met de vluchtauto. Bij hem werden dezelfde sauspotjes gevonden die ook gebruikt waren voor de molotovcocktail. Het duo zocht rond de bewuste periode meermaals op internet naar informatie over de autobranden in Maastricht en over hoe een molotovcocktail gemaakt wordt. Van V. is bovendien in 2007 al eens veroordeeld voor het maken en gebruiken van een molotovcocktail.

Reeks
Volgens het Openbaar Ministerie is het tweetal niet te linken aan de reeks autobranden in Maastricht. Ze worden enkel verdacht van de autobrand aan de Heugemerweg. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Lees hier meer over de autobranden in Maastricht.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Man en vrouw langer vast voor autobranden Maastricht
OM: geen tipgeld in Maastrichtse autobranden-zaak
Toch wél beloning voor gouden tip autobranden Maastricht?
OM: 'Verdachten van autobranden in Maastricht op het oog'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen