Overslaan en naar de inhoud gaan

Duo aangehouden voor brute overval op bejaard echtpaar

Geplaatst opdinsdag 20 augustus 2019 - 12:54

Er zijn dinsdag twee mannen (57 en 40 jaar oud) uit Helden en Roggel opgepakt voor de brute woningoverval in Susteren, vorig jaar in juli.

Dit meldt de politie. Bij de brute overval in een woning aan de Oude Rijksweg-Noord in Susteren raakte een bejaard echtpaar (zwaar)gewond.

Opgesloten in de kelder
De bejaarde bewoners, een man van destijds 81 jaar en een vrouw van 75 jaar oud, werden door de overvallers bedreigd. In de nacht van 15 op 16 juli 2018 tussen 22:30 en 03:30 uur werd het echtpaar overvallen en opgesloten in een kelder. Door het inslaan van een ruit werd de woning binnengedrongen.

Gekneusde ribben
De bejaarde man liep een aantal gekneusde ribben, een gebroken oogkas en kaak op. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis. Ook zijn vrouw had medische zorg nodig.

Familieleden van de slachtoffers vertelden in juli 2018 tegen L1 wat er gebeurde

Roemenië
In juli 2019 werden al drie verdachten, allemaal afkomstig uit Roemenië, aangehouden. De Roemenen werden toen door België uitgeleverd aan Nederland. De politie kwam de drie verdachten op het spoor dankzij aangetroffen DNA op de plaats delict.

Er waren vermoedelijk nog meer personen bij de overval betrokken. De politie sluit meerdere aanhoudingen dus niet uit.

Lees ook: Brute woningoverval: 'Ze hebben opa de kelder ingegooid'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen