Overslaan en naar de inhoud gaan

Duo aangehouden voor brute overval op bejaard echtpaar

Geplaatst opdinsdag 20 augustus 2019 - 12:54

Er zijn dinsdag twee mannen (57 en 40 jaar oud) uit Helden en Roggel opgepakt voor de brute woningoverval in Susteren, vorig jaar in juli.

Dit meldt de politie. Bij de brute overval in een woning aan de Oude Rijksweg-Noord in Susteren raakte een bejaard echtpaar (zwaar)gewond.

Opgesloten in de kelder
De bejaarde bewoners, een man van destijds 81 jaar en een vrouw van 75 jaar oud, werden door de overvallers bedreigd. In de nacht van 15 op 16 juli 2018 tussen 22:30 en 03:30 uur werd het echtpaar overvallen en opgesloten in een kelder. Door het inslaan van een ruit werd de woning binnengedrongen.

Gekneusde ribben
De bejaarde man liep een aantal gekneusde ribben, een gebroken oogkas en kaak op. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis. Ook zijn vrouw had medische zorg nodig.

Familieleden van de slachtoffers vertelden in juli 2018 tegen L1 wat er gebeurde

Roemenië
In juli 2019 werden al drie verdachten, allemaal afkomstig uit Roemenië, aangehouden. De Roemenen werden toen door België uitgeleverd aan Nederland. De politie kwam de drie verdachten op het spoor dankzij aangetroffen DNA op de plaats delict.

Er waren vermoedelijk nog meer personen bij de overval betrokken. De politie sluit meerdere aanhoudingen dus niet uit.

Lees ook: Brute woningoverval: 'Ze hebben opa de kelder ingegooid'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen