Overslaan en naar de inhoud gaan

Duncan Ward chef-dirigent philharmonie zuidnederland

Geplaatst opdinsdag 27 oktober 2020 - 10:00

De Brit Duncan Ward (1989) is vanaf september 2021 de nieuwe chef-dirigent van de philharmonie zuidnederland. Hij wordt gezien als één van de grootste talenten van zijn generatie.

Volgens intendant Stefan Rosu is Ward een shooting star. Toch is dit niet de enige reden dat de philharmonie na een lange zoektocht voor hem heeft gekozen. "We zijn ervan overtuigd dat hij met zijn persoonlijkheid het orkest kan inspireren."

Gastdirigent
Ward stond vorig jaar september voor het eerst voor het orkest als gastdirigent. Zelf zegt hij daarover: "Het voelde meteen goed. We spreken dezelfde taal, er is absoluut een klik."

Dirigent en componist
Duncan Ward studeerde aan de Karajan-Akademie van de Berliner Philharmoniker. De afgelopen paar jaar maakte hij belangrijke debuten bij onder meer de Staatskapelle Dresden, het London Symphony Orchestra, de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, het Staatsorchester Stuttgart en het Royal Liverpool Philharmonic.

Ward is ook een begenadigd componist. Hij werd in 2005 door de BBC uitgeroepen tot Jonge Componist van het Jaar. Zijn werken werden onder meer uitgevoerd door het Limburgs Symphonie Orkest en het BBC National Orchestra of Wales.

Opvolger
Duncan Ward volgt de Rus Dmitri Liss op, die sinds 2016 chef-dirigent is. Liss kan zijn werkzaamheden voor het orkest niet langer kan combineren met het chef-dirigentschap van het Filharmonisch Orkest van de Oeral. Liss vertrekt aan het einde van het seizoen 2020-2021.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen