Overslaan en naar de inhoud gaan

Duncan Laurence over songfestival: 'Sorry Maastricht'

Geplaatst opvrijdag 8 november 2019 - 7:52

Nadat hij twee weken geleden zijn concert in Maastricht moest afzeggen, stond Duncan Laurence donderdagavond alsnog in een uitverkochte Muziekgieterij. Daar ging hij nog even in op het feit dat Maastricht in augustus de taak om het Songfestival te organiseren aan haar neus voorbij zag gaan.

De stad was samen met Rotterdam in de race om songfestivalstad te worden, maar die laatste Maasstad won uiteindelijk. "Jullie snappen het, toch? Sorry!", sprak de songfestivalwinnaar zijn publiek toe.

Lees ook: Duncan Laurence hoopt niet op Songfestival in Maastricht

Zure nasmaak
Hij kwam ook nog even terug op zijn interview met L1 tijdens Pinkpop, vlak na zijn songfestivaloverwinning. Hij zei destijds dat zijn voorkeur uitging naar Rotterdam, omdat hij er vlakbij vandaan komt. Blijkbaar heeft hij een zure nasmaak overgehouden aan dat interview: "Op gegeven moment was Limburg 1 aan het zeiken - sorry dat ik het zeg - dat ik niet van Maastricht houd. Nou ik heb nog nooit niet van Maastricht gehouden. Dus dat wil ik even hier rechtzetten. Ik hou van Maastricht, ik hou van Limburg", vertrouwde hij zijn publiek toe.

Video: Tom Berghmans

Lees ook: Show Duncan Laurence in Muziekgieterij afgelast

Royaal drukke donderdag
De zanger, die eigenlijk Duncan de Moor heet, had een drukke donderdag. Zo kwam zijn nieuwe videoclip online en lunchte hij overdag op Paleis Noordeinde met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Hij was daar uitgenodigd voor de zogeheten uitblinkerslunch. Met die lunch wil het koningspaar mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd in het zonnetje zetten.

Duncan zou eigenlijk al 25 oktober in de Muziekgieterij staan, maar moest afzeggen vanwege stemproblemen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen