Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin zonder Kelderman op jacht naar tweede Giro-winst

Geplaatst opvrijdag 5 april 2019 - 10:51

Tom Dumoulin kan definitief niet rekenen op meesterknecht Wilco Kelderman tijdens de Giro d'Italia.

Dat maakt zijn ploeg Team Sunweb vrijdag bekend.

Nekbrace
Kelderman kwam tijdens de Ronde van Catalonië zwaar ten val en brak zijn sleutelbeen en een botje in zijn nek. De klimmer ging op 2 april onder het mes en moet ongeveer vijf weken met een nekbrace lopen.

Vrees
De vrees was al dat Kelderman de Giro aan zich voorbij moest laten gaan. Toch wilde de ploeg nog een slag om de arm houden tot er meer duidelijk was over de ernst van de blessure, maar door deelname kan nu dus definitief een streep.

Teleurgesteld
De operatie aan zijn sleutelbeen is goed verlopen. "Daar ben ik blij mee, maar de breuk in mijn nek is een ander verhaal", laat de renner weten. "Ik ben teleurgesteld dat ik een groot deel van het seizoen ga missen. Ik benader mijn herstel stapje voor stapje."

Wie Kelderman vervangt in de Giro-selectie, is nog niet duidelijk. De Giro start op 11 mei in Bologna.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen