Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin ziet in Oomen vervanger Kelderman

Geplaatst opdonderdag 11 april 2019 - 22:22

Wielrenner Tom Dumoulin denkt aan Sam Oomen als vervanger van de geblesseerde Wilco Kelderman voor de Ronde van Italië.

De 23-jarige klimmer van Sunweb is daar volgens de Maastrichtenaar geschikt voor, maar rijdt dit jaar eigenlijk de Tour de France.

Enige
"We moeten kijken of we dat omgooien, maar dat is niet aan mij", zei Dumoulin bij de NOS. Tegen andere Nederlandse media zei de oud-winnaar van de Giro al dat Oomen de enige renner in de ploeg is die qua niveau bergop bij Kelderman in de buurt komt.

Val
Dumoulin baalt van het wegvallen van Kelderman. Die had zijn kopman in Italië moeten bijstaan in de bergen, maar is uitgeschakeld na een zware val in de Ronde van Catalonië. "Natuurlijk heeft dat ook voor mij gevolgen", zegt hij. "Sam was voorzien voor de Tour de France. We moeten kijken of we dat omgooien. Daarover is nog niet een definitieve beslissing genomen."

Voor Dumoulin is de Giro d'Italia het hoofddoel dit jaar. Hij won de Ronde van Italië in 2017 en eindigde in 2018 als tweede achter de Brit Chris Froome.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen