Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin zakt weg op wereldranglijst UCI

Geplaatst opmaandag 3 juni 2019 - 9:39

Wielrenner Tom Dumoulin heeft na de voor hem zo teleurstellend verlopen Ronde van Italië een duikeling gemaakt op de wereldranglijst van de internationale federatie UCI.

De Maastrichtenaar zakte van de tweede naar de dertiende plaats. Dumoulin, vorig jaar nog tweede in de Giro, moest al na een paar dagen afstappen met een knieblessure, het gevolg van een valpartij.

Aan kop
Julian Alaphilippe gaat nog steeds aan kop in het klassement waarin de resultaten van de laatste 52 weken worden doorberekend. De Fransman, dit jaar winnaar van onder meer Milaan-Sanremo en de Waalse Pijl, zag Primoz Roglic wel naderen. De Sloveen eindigde in de Giro als derde en staat nu tweede in het UCI-klassement.

Gestegen
Pascal Ackermann kwam met stip de top 10 binnen. De Duitse sprinter won in de Giro het puntenklassement en steeg van de negentiende naar de achtste plaats. Mathieu van der Poel is op de tiende plek nu de beste Nederlander. Richard Carapaz, winnaar van de Giro, boekte 35 plekken winst. De Ecuadoraan ging van 52 naar 27, vlak achter Bauke Mollema (24e) en Steven Kruijswijk (26e).

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen