Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin wil Tour en Spelen in 2020

Geplaatst opmaandag 7 oktober 2019 - 14:33

Tom Dumoulin heeft voor zichzelf twee doelen gesteld voor volgend jaar: de Tour de France én de Olympische Spelen in Tokio.

"Voor de Olympische Spelen is deze planning niet ideaal. Maar ik ben ervan overtuigd dat het ook te maken heeft met focus. En dat kan ik."

Ambities
Tom Dumoulin maakt een ontspannen en zelfverzekerde indruk. Natuurlijk wil de Maastrichtenaar eerst de presentatie van het routeschema van de Tour de France, half oktober, afwachten. Maar de 28-jarige renner barst van de ambities.

Op een rij
Door een val in de Giro, waar hij een knieblessure opliep, moest hij dit jaar het seizoen aan zich voorbij laten gaan. "Achteraf is het misschien wel ergens goed voor geweest. Ik heb goed op een rij kunnen zetten wat ik nog wil de komende jaren. De conclusie? Ik vind het gewoon heel belangrijk om topsporter te zijn en dat wil ik nog de komende vijf, zes jaar blijven."

Voor zijn kiezen
Dumoulin kreeg het voor zijn kiezen afgelopen zomer. De blessure aan zijn knie bleek ernstiger dan gedacht en wisselde hij van ploeg. Vanaf 2020 rijdt hij voor Jumbo-Visma. Dumoulin is niet bang om de concurrentie aan te gaan met de toprenners van zijn nieuwe team. "Als ik ooit de Tour wil winnen dan zal ik beter moeten zijn dan iedereen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen