Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin wil Tour en Spelen in 2020

Geplaatst opmaandag 7 oktober 2019 - 14:33

Tom Dumoulin heeft voor zichzelf twee doelen gesteld voor volgend jaar: de Tour de France én de Olympische Spelen in Tokio.

"Voor de Olympische Spelen is deze planning niet ideaal. Maar ik ben ervan overtuigd dat het ook te maken heeft met focus. En dat kan ik."

Ambities
Tom Dumoulin maakt een ontspannen en zelfverzekerde indruk. Natuurlijk wil de Maastrichtenaar eerst de presentatie van het routeschema van de Tour de France, half oktober, afwachten. Maar de 28-jarige renner barst van de ambities.

Op een rij
Door een val in de Giro, waar hij een knieblessure opliep, moest hij dit jaar het seizoen aan zich voorbij laten gaan. "Achteraf is het misschien wel ergens goed voor geweest. Ik heb goed op een rij kunnen zetten wat ik nog wil de komende jaren. De conclusie? Ik vind het gewoon heel belangrijk om topsporter te zijn en dat wil ik nog de komende vijf, zes jaar blijven."

Voor zijn kiezen
Dumoulin kreeg het voor zijn kiezen afgelopen zomer. De blessure aan zijn knie bleek ernstiger dan gedacht en wisselde hij van ploeg. Vanaf 2020 rijdt hij voor Jumbo-Visma. Dumoulin is niet bang om de concurrentie aan te gaan met de toprenners van zijn nieuwe team. "Als ik ooit de Tour wil winnen dan zal ik beter moeten zijn dan iedereen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen