Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin wacht op rittenschema Tour de France

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 9:36

Het is een belangrijke dag voor Tom Dumoulin. Dinsdagmiddag wordt namelijk het rittenschema van de Tour de France in 2020 bekend gemaakt.

Dumoulin liet vorige week weten dat hij in het komende seizoen zijn vizier vooral o twee koersen heeft gericht: de Olympische Spelen én de Tour.

Start
De Tourdirectie presenteert om 11:30 uur in het Palais des Congrès in Parijs het routeschema. Het is al bekend dat de start op 27 juni in Nice is. Dat is een vlakke rit waardoor sprinters opnieuw de kans krijgen om de eerste gele trui te pakken. Dat gebeurde ook deze zomer toen Mike Teunissen uit Ysselsteyn het geel pakte in Brussel.

Klimmen
Volgens de website Velowire is er een klimtijdrit gepland op de voorlaatste dag op La Planche des Belles Filles in de Vogezen. Op de tweede dag moet er al flink geklommen worden met onder meer de Col de Turini en de Col d'Èze.

Week eerder
Renners als Egan Bernal, Peter Sagan, Chris Froome en Steven Kruijswijk zijn aanwezig in het Palais des Congrès in Parijs. Bekend is dat de Tour op 19 juli eindigt in Parijs, een week eerder dan normaal in verband met de Olympische Spelen.

Lees ook: Dumoulin wil Tour en Spelen in 2020

Tour winnen
Vanaf 2020 rijdt Dumoulin voor Jumbo-Visma. De Maastrichtenaar is niet bang om de concurrentie aan te gaan met de toprenners van zijn nieuwe team, zo liet hij weten. "Als ik ooit de Tour wil winnen dan zal ik beter moeten zijn dan iedereen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen