Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin wacht op rittenschema Tour de France

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 9:36

Het is een belangrijke dag voor Tom Dumoulin. Dinsdagmiddag wordt namelijk het rittenschema van de Tour de France in 2020 bekend gemaakt.

Dumoulin liet vorige week weten dat hij in het komende seizoen zijn vizier vooral o twee koersen heeft gericht: de Olympische Spelen én de Tour.

Start
De Tourdirectie presenteert om 11:30 uur in het Palais des Congrès in Parijs het routeschema. Het is al bekend dat de start op 27 juni in Nice is. Dat is een vlakke rit waardoor sprinters opnieuw de kans krijgen om de eerste gele trui te pakken. Dat gebeurde ook deze zomer toen Mike Teunissen uit Ysselsteyn het geel pakte in Brussel.

Klimmen
Volgens de website Velowire is er een klimtijdrit gepland op de voorlaatste dag op La Planche des Belles Filles in de Vogezen. Op de tweede dag moet er al flink geklommen worden met onder meer de Col de Turini en de Col d'Èze.

Week eerder
Renners als Egan Bernal, Peter Sagan, Chris Froome en Steven Kruijswijk zijn aanwezig in het Palais des Congrès in Parijs. Bekend is dat de Tour op 19 juli eindigt in Parijs, een week eerder dan normaal in verband met de Olympische Spelen.

Lees ook: Dumoulin wil Tour en Spelen in 2020

Tour winnen
Vanaf 2020 rijdt Dumoulin voor Jumbo-Visma. De Maastrichtenaar is niet bang om de concurrentie aan te gaan met de toprenners van zijn nieuwe team, zo liet hij weten. "Als ik ooit de Tour wil winnen dan zal ik beter moeten zijn dan iedereen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen