Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin voelt zich leeg en twijfelt over voortzetten Vuelta

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2020 - 19:44

Tom Dumoulin verloor tijdens de tweede etappe in de Ronde van Spanje ruim acht minuten en "voelt zich leeg". De Maastrichtenaar gaat in beraad of hij nog wel van waarde kan zijn voor zijn ploeg Jumbo-Visma in de Vuelta.

"Dat is een vraag voor later, niet eentje voor vlak na de koers", aldus Dumoulin.

'Geen energie'
Op de klim richting de top van de Alto de San Miguel de Aralar, een klim van de eerste categorie, kon Dumoulin niet volgen. "Ik ben gewoon leeg", vervolgde de wielrenner. "Geen energie. Er zit niet veel in mijn benen op dit moment. Het lijkt erop dat ik nu een terugslag krijg van het drukke programma de afgelopen maanden."

Fit
Waar Dumoulin veel terrein verloor, wist kopman Primoz Roglic de leiderstrui van de Vuelta op dag twee met succes te verdedigen. De Sloveen is "na opnieuw een zware etappe" onder de indruk van zijn concurrentie. "Richard Carapaz en Team Movistar hebben laten zien in goede vorm te zijn."

Lees ook: Tom Dumoulin verliest bijna minuut in Vuelta

Punten
Roglic' ploeggenoot Sepp Kuss wilde de bergpunten op de top van Alto de San Miguel de Aralar graag pakken en demarreerde, maar werd door zijn kopman Roglic teruggeroepen. "Hij had Carapaz in zijn wiel en moest daarom stoppen."

Verdiend
Roglic loofde zijn ploeg en ritwinnaar Marc Soler. "We hebben de etappe gecontroleerd, en het team heeft mij in goede positie gehouden. Bergop ging het snel. Soler was sterker woensdag en heeft verdiend gewonnen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen