Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin verwacht 'leuk gevecht' met Sky-coureurs

Geplaatst opdonderdag 19 juli 2018 - 12:27

Tom Dumoulin rekent in de twaalfde etappe van de Tour de France op een lang en slopend gevecht. "Op de slotklim naar Alpe d'Huez, dan gaat het los", zegt de Maastrichtenaar.

"Daarvoor verwacht ik niet zo heel veel", vertelde de kopman van Sunweb voor de start van de rit in Bourg-Saint-Maurice. "Het gaat slopend zijn."

Derde
Dumoulin staat derde in het algemeen klassement, achter de Sky-ploeggenoten Geraint Thomas en Chris Froome. Beide Britten behoren tot de kanshebbers voor de eindzege, Dumoulin lijkt de voornaamste concurrent. "Dat kan een leuk gevecht worden", denkt de Limburger.

'Thomas gaat niet wachten'
"Froome kan natuurlijk niet zomaar aanvallen, maar hij wil ook de Tour winnen. Het wordt spannend. Ik weet niet of ze doorrijden als er een weg is met een andere klassementsrenner. Thomas zal met mij niet doorrijden, Froome misschien wel. Ik denk dat Froome nog gewoon hun eerste man is, maar Thomas zal een kans om de Tour te winnen niet laten liggen. Die gaat niet wachten op Froome", analyseert Dumoulin.

Lees ook: Tom Dumoulin wacht loodzware etappe na succesrit

21 bochten
Voor Dumoulin wordt het de tweede keer dat hij in de Tour Alpe d'Huez oprijdt, de 21 bochten waarop zich tienduizenden wielerfans waaronder veel Nederlanders hebben verzameld. "Het is heel speciaal. Ik kijk ernaar uit."

'Minder genieten'
"Ik heb het een keer eerder meegemaakt, in 2013", herinnert Dumoulin zich. "Dat was heel gaaf. Hopelijk kan ik er nu minder van genieten, want dat betekent dat ik ergens volle bak vooraan rijd."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen