Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin verwacht 'leuk gevecht' met Sky-coureurs

Geplaatst opdonderdag 19 juli 2018 - 12:27

Tom Dumoulin rekent in de twaalfde etappe van de Tour de France op een lang en slopend gevecht. "Op de slotklim naar Alpe d'Huez, dan gaat het los", zegt de Maastrichtenaar.

"Daarvoor verwacht ik niet zo heel veel", vertelde de kopman van Sunweb voor de start van de rit in Bourg-Saint-Maurice. "Het gaat slopend zijn."

Derde
Dumoulin staat derde in het algemeen klassement, achter de Sky-ploeggenoten Geraint Thomas en Chris Froome. Beide Britten behoren tot de kanshebbers voor de eindzege, Dumoulin lijkt de voornaamste concurrent. "Dat kan een leuk gevecht worden", denkt de Limburger.

'Thomas gaat niet wachten'
"Froome kan natuurlijk niet zomaar aanvallen, maar hij wil ook de Tour winnen. Het wordt spannend. Ik weet niet of ze doorrijden als er een weg is met een andere klassementsrenner. Thomas zal met mij niet doorrijden, Froome misschien wel. Ik denk dat Froome nog gewoon hun eerste man is, maar Thomas zal een kans om de Tour te winnen niet laten liggen. Die gaat niet wachten op Froome", analyseert Dumoulin.

Lees ook: Tom Dumoulin wacht loodzware etappe na succesrit

21 bochten
Voor Dumoulin wordt het de tweede keer dat hij in de Tour Alpe d'Huez oprijdt, de 21 bochten waarop zich tienduizenden wielerfans waaronder veel Nederlanders hebben verzameld. "Het is heel speciaal. Ik kijk ernaar uit."

'Minder genieten'
"Ik heb het een keer eerder meegemaakt, in 2013", herinnert Dumoulin zich. "Dat was heel gaaf. Hopelijk kan ik er nu minder van genieten, want dat betekent dat ik ergens volle bak vooraan rijd."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen