Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin 'verkloot' ritzege in sprint met schakelfout

Geplaatst opdonderdag 19 juli 2018 - 18:13

Na zijn tweede plaats in de twaalfde etappe van de Tour de France was Tom Dumoulin vooral teleurgesteld in zichzelf. "Ik heb het zelf verkloot", zei de Limburger na afloop.

"Ik maakte in de sprint een schakelfout waardoor ik meteen kansloos was", aldus Dumoulin. "Het scheelde een paar lengtes. Ik denk eerlijk gezegd dat Geraint Thomas vandaag de sterkste was. Ik had het slimmer moeten aanpakken, nu was ik al verloren voordat de sprint begonnen was."

Helemaal niet goed
Dumoulin bekende dat hij het tijdens de bergetappe zwaar had gehad. "Ik voelde me eigenlijk helemaal niet goed. Het was echt doorbijten. Op het laatst voelde ik me wel weer wat beter. Maar helaas verkloot ik het in de sprint. Ik rijd niet om tweede te worden, althans niet in een etappe."

Lees ook: Dumoulin grijpt naast ritzege, Thomas wint op Alpe d'Huez

Kruijswijk
Respect had hij voor Steven Kruijswijk, die zo'n 70 kilometer op kop reed. "Hij heeft vandaag echt de koers gemaakt. Door zijn toedoen ging het loeihard. Steven was gewoon heel sterk en zorgde voor een echte show. Het tempo ging dusdanig omhoog dat iedereen meteen aan zijn limiet zat. Daardoor werd het heel zwaar voor ons allemaal."

Live tijdens de Tour de France op L1TV: Tour de L1mbourg. Elke dag vanaf 17:50 uur vanuit een andere Limburgse gemeente. Meer op L1.nl/TDL.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen