Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin 'verkloot' ritzege in sprint met schakelfout

Geplaatst opdonderdag 19 juli 2018 - 18:13

Na zijn tweede plaats in de twaalfde etappe van de Tour de France was Tom Dumoulin vooral teleurgesteld in zichzelf. "Ik heb het zelf verkloot", zei de Limburger na afloop.

"Ik maakte in de sprint een schakelfout waardoor ik meteen kansloos was", aldus Dumoulin. "Het scheelde een paar lengtes. Ik denk eerlijk gezegd dat Geraint Thomas vandaag de sterkste was. Ik had het slimmer moeten aanpakken, nu was ik al verloren voordat de sprint begonnen was."

Helemaal niet goed
Dumoulin bekende dat hij het tijdens de bergetappe zwaar had gehad. "Ik voelde me eigenlijk helemaal niet goed. Het was echt doorbijten. Op het laatst voelde ik me wel weer wat beter. Maar helaas verkloot ik het in de sprint. Ik rijd niet om tweede te worden, althans niet in een etappe."

Lees ook: Dumoulin grijpt naast ritzege, Thomas wint op Alpe d'Huez

Kruijswijk
Respect had hij voor Steven Kruijswijk, die zo'n 70 kilometer op kop reed. "Hij heeft vandaag echt de koers gemaakt. Door zijn toedoen ging het loeihard. Steven was gewoon heel sterk en zorgde voor een echte show. Het tempo ging dusdanig omhoog dat iedereen meteen aan zijn limiet zat. Daardoor werd het heel zwaar voor ons allemaal."

Live tijdens de Tour de France op L1TV: Tour de L1mbourg. Elke dag vanaf 17:50 uur vanuit een andere Limburgse gemeente. Meer op L1.nl/TDL.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen