Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Dumoulin troef om Tour de France naar Limburg te halen'

Geplaatst opwoensdag 12 juli 2017 - 20:50

Tom Dumoulin die de Giro heeft gewonnen, is een extra troef om de Tour de France naar Limburg te halen.

Gedeputeerde Ger Koopmans denkt dat het alleen maar kan helpen om Tourbaas Prudhomme te overtuigen om ook Limburg aan te doen. Zo zei hij in het TV-programma Tour de L1mbourg op L1.

Limburg
In 2019 start de Tour de France in Brussel. Misschien een ideaal moment voor Limburg om aan te sluiten. Koopmans blijft optimistisch: "Dan is het 50 jaar geleden dat Eddy Merckx is begonnen met zijn grote wedstrijden. Om hem te eren is de Grand départ dan in Brussel. De eerste etappe 50 jaar geleden was van Brussel naar Maastricht. Dat moet nog een keer kunnen. Al hoeft Maastricht niet per sé de finishplaats te worden, hoor. Alles wat Prudhomme wil, zijn we bereid te doen.

Enthousiasme
Een Limburgse delegatie was vorige week nog bij de start van de zesde etappe van de Tour de France in Vesoul. Onder andere gedeputeerde Hans Teunissen sprak met de organisatie van de Franse koers. "Het is vooral de bedoeling om ons enthousiasme over te brengen", aldus Teunissen. 'Het is afwachten nu wanneer de Tour-organisatie besluit om naar Limburg te komen."

Tour de L1mbourg
Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:50 en 22:50. In het weekend is Tour de L1mbourg te zien vanaf 17:40 uur met herhalingen om 20:40 en 22:40 uur. Te vinden op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Goed nieuws voor Limburg, 'Tour de France ook door Verviers'
Dumoulin ziet tijdrit Tour de France als hoofddoel
Frans Maassen verwacht spektakel in Tour 2015
Dumoulin kijkt al uit naar Tour de France
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen