Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin tevreden na Koninginnenrit Tour: 'Bijna perfect'

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 18:38

Tom Dumoulin was na afloop van de zeventiende etappe van de Tour de France tevreden. Zijn kopman Primoz Roglic pakte tijd op concurrent Tadej Pogacar en Dumoulin finishte als tiende in de etappe. "Heel goed, bijna perfect."

Dumoulin gaf zijn eerste reactie kort na de finish op de top van de Col de la Loze, op 2304 meter hoogte.

Niet genoeg
"Primoz Roglic heeft weer een beetje tijd gepakt op zijn voornaamste concurrent Pogacar. Dat is heel mooi", doelde de Maastrichtenaar op de tijdwinst van zijn kopman. Roglic kwam als tweede over de finish, 15 seconden achter de Colombiaanse ritwinnaar Miguel Ángel López (Astana). Tadej Pogacar eindigde als derde en zag zijn achterstand op geletruidrager Roglic in het algemeen klassement groeien tot 57 seconden. "Dat is mooi maar nog lang niet genoeg om zeker te zijn met die etappe van donderdag", blikte Dumoulin vooruit naar de derde bergrit op rij.

Lees ook: Ángel López wint Koninginnenrit in Tour, Roglic pakt tijd

Alles onder controle
"We hadden alles onder controle", zei Dumoulin. "We hoefden de kopgroep niet terug te halen en Bahrain nam het initiatief in het peloton. Dat was wel lekker. Dat was goed voor ons."

Uitzicht
De Col de la Loze, de afsluitende klim van de zeventiende etappe, lijkt de zwaarste berg van deze editie van de Tour de France. De renners moesten 21 kilometer lang omhoog naar de finish, met stijgingspercentages van soms 24 procent. Veel coureurs gingen kapot. Dumoulin had ook niet veel meer over na het kopwerk dat hij moest verrichten. Toch kwam hij nog als tiende over de finish. En hij genoot.

"Ik hou hiervan", zei hij. "Ik vind dit echt mooi. Ik ben niet in topvorm, ik doe niet echt mee. En met mijn gewicht zal deze aankomst mij misschien wel altijd tijd kosten. Maar ik vind het fantastisch. Kijk eens wat een uitzicht. Van mij mogen dit soort bergen in de Tour. Maar niet iedere dag."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen