Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin start in beide Ardennenklassiekers

Geplaatst opdinsdag 29 september 2020 - 12:12

Tom Dumoulin start zowel in de Waalse Pijl als ook in Luik-Bastenaken-Luik. De Waalse Pijl met finish op de Muur van Huy is woensdag, Luik-Bastenaken-Luik wordt zondag verreden.

Jumbo-Visma heeft dinsdag haar selecties bekendgemaakt voor de Ardennenklassiekers. Primož Roglic gaat niet van start in de Waalse Pijl, maar debuteert vier dagen later wel in Luik-Bastenaken-Luik.

Geen rustpauze
Dat Tom Dumoulin beide Ardennenklassiekers rijdt, is opmerkelijk. Afgelopen zondag gaf de Maastrichtenaar tegen L1 aan dat hij na het rijden van de Tour en het wereldkampioenschap graag even een paar dagen rust wilde nemen.

Amstel Gold Race
Een week na de Ardennenklassiekers, op 10 oktober, staat de Amstel Gold Race op het programma. Dumoulin heeft al laten doorschemeren dat hij in de Limburgse klassieker graag wil meestrijden voor een podiumplek.

Wout Poels
Ook Wout Poels staat op de voorlopige startlijst van beide Ardennenklassiekers. De wielrenner uit Blitterswijck schreef Luik-Bastenaken-Luik al eens op zijn naam; in 2016 won hij de klassieker in erbarmelijke omstandigheden.

Lees ook: Wout Poels wint klassieker Luik-Bastenaken-Luik

Gebroken rib
Poels liep in de eerste dagen van de Tour bij een valpartij een gebroken rib op. Ondanks deze blessure reed de renner uit Blitterswijck de Tour uit. Gaandeweg de Tour ging het steeds beter met hem. In. de laatste Tourweek was hij tijdens beklimmingen regelmatig aan de kop van het peloton te zien.

Het harde werken van Poels leverde voor zijn kopman Mikel Landa uiteindelijk net geen podiumplaats op. De Spanjaard werd vierde in het algemeen klassement.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen