Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin: Spelen gaan gevoel over wielrennen niet veranderen

Geplaatst opwoensdag 14 juli 2021 - 21:35

"Het resultaat van de Olympische Spelen zal het gevoel en het plezier in het wielrennen niet doen veranderen", zegt Tom Dumoulin 1,5 week voor de start van de Olympische Spelen in Tokio. De Maastrichtenaar heeft na een korte wielerstop het plezier weer teruggevonden.

Dumoulin deed zijn uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg, vanuit Raar.

Periode
In januari van dit jaar besloot Dumoulin een pauze in te lasten in zijn wielercarrière. Na een pauze van een paar maanden keerde Dumoulin in juni weer terug in het profpeloton tijdens de Ronde van Zwitserland. Sindsdien bereidt de Maastrichtenaar zich voor op de Olympische Spelen in Tokio, en dan met name de tijdrit. De pauze heeft Dumoulin goed gedaan. "De afgelopen periode was heel mooi. Ik heb er heel goed aan gedaan om even pauze te nemen. Dat is mij goed bevallen en nu heb ik weer veel plezier in het wielrennen."

Twinkelen
Het resultaat van de Olympische Spelen zal dat niet veranderen, zegt Dumoulin. "Het gevoel van de afgelopen maanden zal niet veranderen, of het nu wel of niet slaagt tijdens de Spelen." Dumoulin waagt zich dan ook niet aan een voorspelling voor de Spelen. "Ik ga gewoon knallen, ik hoop er het naar mijn zin te hebben en dan vertel ik na afloop wat het waard is." Dumoulin denkt dat de Olympische Spelen van dit jaar anders zullen zijn dan die van vijf jaar geleden in Rio de Janeiro. "Natuurlijk vanwege het coronavirus, maar ook vanwege het weer. Dat zal in Tokio weer wat heftiger zijn qua hitte."

Worst
Ook oud-wielrenner Gert Jakobs ziet weer plezier bij de renner van Jumbo-Visma. ""Jij straalt weer. Je hebt volgens mij lol in het fietsen, dus wat er ook zal gebeuren in Tokio zal mij worst wezen."

Kriebels
Dumoulin kreeg weer kriebels voor het wielrennen tijdens zijn bezoek aan de Amstel Gold Race in april van dit jaar. Ook tijdens het bekijken van de Tour de France merkt Dumoulin weer kriebels bij zichzelf. "De eerste week niet vanwege het weer en de valpartijen, maar inmiddels is de Tour in de bergen en zie je de campers langs de weg staan. Ik kijk er wel naar dat ik het altijd mooi heb gevonden en dan kriebelt het weer."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen