Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin richt zich volledig op de Tour de France

Geplaatst opdinsdag 7 juli 2020 - 17:18

De belangrijkste wielerwedstrijd ter wereld wordt dit jaar ook het richtpunt voor Tom Dumoulin.

De renner uit Maastricht richt zich met zijn ploeg Jumbo-Visma volledig op de Tour de France. Vlak voor vertrek naar Frankrijk gaat Tom Dumoulin voor de camera's van Jumbo-Visma TV in op zijn situatie en zijn plannen in de Ronde van Frankrijk.

Afzondering
Dumoulin reist woensdag met zijn ploeg af naar Frankrijk waar hij een
hoogtestage gaat belegt in ski-oord Tignes. In de Franse alpen wil hij zo de basis leggen voor een succesvolle Tour. De ploeg gaat volledig in afzondering om op die manier zo min mogelijk risico te lopen op een corona besmetting.

Bubbel
Het creëren van zo'n bubbel voor de rijders betekent ook dat renners als Dumoulin niet deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap dat een week voor de Tourstart wordt gereden in Drenthe. De Tourploeg van Team Jumbo-Visma blijft in Frankrijk, rijdt de Tour de l'Ain en de Dauphine Libere om op die manier zich voor te bereiden op de Ronde van Frankrijk.

WK TIjdrijden
Tom Dumoulin had nog hoop op deelname aan het WK Tijdrijden, op zondag 20 september in Zwitserland. Maar wielerfederatie UCI heeft daarvoor een sok tussen de spaken gestoken. De tijdrit is drie dagen naar voren gehaald en daarmee valt dit exact gelijk met de slotdag van de Tour de France. Een tegenvaller voor Dumoulin, die graag hoge ogen had willen gooien op het WK Tijdrijden. Maar de prioriteit ligt in de Tour, waar hij één van de drie kopmannen is die de gele trui naar Parijs moet zien te brengen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen