Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dumoulin: 'Ploeg beslist of ik Giro of Tour ga rijden'

Geplaatst opdinsdag 20 november 2018 - 12:05

Tom Dumoulin gaf tijdens het Limburgs Wielergala in Margraten aan dat niet hij, maar de ploegleiding uiteindelijk beslist of hij aan de start van de Giro d'Italia of de Tour de France verschijnt.

"Ik heb de keuze bij de ploeg gelaten", zegt de 28-jarige wielrenner.

Gemoederen
Het houdt de gemoederen eigenlijk al sinds het behalen van zijn tweede plek in de Tour de France afgelopen zomer bezig. Afgelopen seizoen fietste hij zowel de Tour de France a
ls de Giro d'Italia en eindigde in beide grote rondes op de tweede plaats. Het komend jaar fiets hij één van de twee grote rondes om zich te kunnen focussen op een eindoverwinning.

Lees ook: Dumoulin: 'Ploeg wil dat ik voor Tour de France ga'

Video: L1

We zijn er nog niet uit
Tijdens het jaarlijks Limburgse Wielergala in Margraten gaf de Giro d'Italia-winnaar van 2017 aan dat hij en zijn ploeg er op dit moment nog niet uit zijn welke grote ronde hij gaat rijden. "Het liefst wil ik de Tour de France rijden. Het winnen van de Tour is nog iets wat ik niet bereikt heb. Maar het is inderdaad zo dat het parcours van de Giro mij beter ligt dan de Tour. Als ik het gevoel had dat ik perse een van de twee ronde wil gaan rijden dan had ik die mening wel doorgedrukt", zegt Dumoulin.

Lees ook: Dumoulin heeft nog niet gekozen tussen Tour of Giro

Kansberekening
De kersverse 'Limburgs wielrenner van het jaar' geeft aan dat hij en zijn teamleiding de afgelopen weken druk in overleg zijn geweest. Maar de topman van Team Sunweb heeft het doorhakken van de knoop inmiddels bij de teamleiding neergelegd. "Het is een soort van kansberekening wat er op dit moment gemaakt moet worden. Volgend jaar zijn mijn kansen om de Tour te kunnen winnen kleiner vergeleken met de Giro. Ik heb nu de keuze bij de ploeg gelaten. Ik ben het met beide keuzes uiteindelijk eens."

Telefoontje
De ploegleiding van Team
Sunweb is nu verantwoordelijk voor de keuze tussen de Tour en de Giro. Volgens Dumoulin heeft de ploeg meer overzicht op het wielerprogramma komend seizoen. "Ze kunnen me bellen als ze weten welke grote ronde ik ga rijden", zegt de Maastrichtenaar.

Lees ook: Dumoulin op eenzame hoogte: wéér wielrenner van het jaar

Commerciële belangen
Op de vraag of de commerciële belangen een grote rol gaan spelen bij de keuze, geeft Tom Dumoulin een duidelijk antwoord. "Het sportieve belang gaat voor bij ons. Wij kijken niet naar de commerciële belangen van de twee grote rondes. Want wat is het commerciële belang van het winnen van de Giro? En wat is het commerciële belang van vierde worden in de Tour. Dat is lastig om te zeggen", zegt Dumoulin.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen