Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dumoulin: 'Ploeg beslist of ik Giro of Tour ga rijden'

Geplaatst opdinsdag 20 november 2018 - 12:05

Tom Dumoulin gaf tijdens het Limburgs Wielergala in Margraten aan dat niet hij, maar de ploegleiding uiteindelijk beslist of hij aan de start van de Giro d'Italia of de Tour de France verschijnt.

"Ik heb de keuze bij de ploeg gelaten", zegt de 28-jarige wielrenner.

Gemoederen
Het houdt de gemoederen eigenlijk al sinds het behalen van zijn tweede plek in de Tour de France afgelopen zomer bezig. Afgelopen seizoen fietste hij zowel de Tour de France a
ls de Giro d'Italia en eindigde in beide grote rondes op de tweede plaats. Het komend jaar fiets hij één van de twee grote rondes om zich te kunnen focussen op een eindoverwinning.

Lees ook: Dumoulin: 'Ploeg wil dat ik voor Tour de France ga'

Video: L1

We zijn er nog niet uit
Tijdens het jaarlijks Limburgse Wielergala in Margraten gaf de Giro d'Italia-winnaar van 2017 aan dat hij en zijn ploeg er op dit moment nog niet uit zijn welke grote ronde hij gaat rijden. "Het liefst wil ik de Tour de France rijden. Het winnen van de Tour is nog iets wat ik niet bereikt heb. Maar het is inderdaad zo dat het parcours van de Giro mij beter ligt dan de Tour. Als ik het gevoel had dat ik perse een van de twee ronde wil gaan rijden dan had ik die mening wel doorgedrukt", zegt Dumoulin.

Lees ook: Dumoulin heeft nog niet gekozen tussen Tour of Giro

Kansberekening
De kersverse 'Limburgs wielrenner van het jaar' geeft aan dat hij en zijn teamleiding de afgelopen weken druk in overleg zijn geweest. Maar de topman van Team Sunweb heeft het doorhakken van de knoop inmiddels bij de teamleiding neergelegd. "Het is een soort van kansberekening wat er op dit moment gemaakt moet worden. Volgend jaar zijn mijn kansen om de Tour te kunnen winnen kleiner vergeleken met de Giro. Ik heb nu de keuze bij de ploeg gelaten. Ik ben het met beide keuzes uiteindelijk eens."

Telefoontje
De ploegleiding van Team
Sunweb is nu verantwoordelijk voor de keuze tussen de Tour en de Giro. Volgens Dumoulin heeft de ploeg meer overzicht op het wielerprogramma komend seizoen. "Ze kunnen me bellen als ze weten welke grote ronde ik ga rijden", zegt de Maastrichtenaar.

Lees ook: Dumoulin op eenzame hoogte: wéér wielrenner van het jaar

Commerciële belangen
Op de vraag of de commerciële belangen een grote rol gaan spelen bij de keuze, geeft Tom Dumoulin een duidelijk antwoord. "Het sportieve belang gaat voor bij ons. Wij kijken niet naar de commerciële belangen van de twee grote rondes. Want wat is het commerciële belang van het winnen van de Giro? En wat is het commerciële belang van vierde worden in de Tour. Dat is lastig om te zeggen", zegt Dumoulin.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen