Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dumoulin: 'Ploeg beslist of ik Giro of Tour ga rijden'

Geplaatst opdinsdag 20 november 2018 - 12:05

Tom Dumoulin gaf tijdens het Limburgs Wielergala in Margraten aan dat niet hij, maar de ploegleiding uiteindelijk beslist of hij aan de start van de Giro d'Italia of de Tour de France verschijnt.

"Ik heb de keuze bij de ploeg gelaten", zegt de 28-jarige wielrenner.

Gemoederen
Het houdt de gemoederen eigenlijk al sinds het behalen van zijn tweede plek in de Tour de France afgelopen zomer bezig. Afgelopen seizoen fietste hij zowel de Tour de France a
ls de Giro d'Italia en eindigde in beide grote rondes op de tweede plaats. Het komend jaar fiets hij één van de twee grote rondes om zich te kunnen focussen op een eindoverwinning.

Lees ook: Dumoulin: 'Ploeg wil dat ik voor Tour de France ga'

Video: L1

We zijn er nog niet uit
Tijdens het jaarlijks Limburgse Wielergala in Margraten gaf de Giro d'Italia-winnaar van 2017 aan dat hij en zijn ploeg er op dit moment nog niet uit zijn welke grote ronde hij gaat rijden. "Het liefst wil ik de Tour de France rijden. Het winnen van de Tour is nog iets wat ik niet bereikt heb. Maar het is inderdaad zo dat het parcours van de Giro mij beter ligt dan de Tour. Als ik het gevoel had dat ik perse een van de twee ronde wil gaan rijden dan had ik die mening wel doorgedrukt", zegt Dumoulin.

Lees ook: Dumoulin heeft nog niet gekozen tussen Tour of Giro

Kansberekening
De kersverse 'Limburgs wielrenner van het jaar' geeft aan dat hij en zijn teamleiding de afgelopen weken druk in overleg zijn geweest. Maar de topman van Team Sunweb heeft het doorhakken van de knoop inmiddels bij de teamleiding neergelegd. "Het is een soort van kansberekening wat er op dit moment gemaakt moet worden. Volgend jaar zijn mijn kansen om de Tour te kunnen winnen kleiner vergeleken met de Giro. Ik heb nu de keuze bij de ploeg gelaten. Ik ben het met beide keuzes uiteindelijk eens."

Telefoontje
De ploegleiding van Team
Sunweb is nu verantwoordelijk voor de keuze tussen de Tour en de Giro. Volgens Dumoulin heeft de ploeg meer overzicht op het wielerprogramma komend seizoen. "Ze kunnen me bellen als ze weten welke grote ronde ik ga rijden", zegt de Maastrichtenaar.

Lees ook: Dumoulin op eenzame hoogte: wéér wielrenner van het jaar

Commerciële belangen
Op de vraag of de commerciële belangen een grote rol gaan spelen bij de keuze, geeft Tom Dumoulin een duidelijk antwoord. "Het sportieve belang gaat voor bij ons. Wij kijken niet naar de commerciële belangen van de twee grote rondes. Want wat is het commerciële belang van het winnen van de Giro? En wat is het commerciële belang van vierde worden in de Tour. Dat is lastig om te zeggen", zegt Dumoulin.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen