Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dumoulin: 'Ploeg beslist of ik Giro of Tour ga rijden'

Geplaatst opdinsdag 20 november 2018 - 12:05

Tom Dumoulin gaf tijdens het Limburgs Wielergala in Margraten aan dat niet hij, maar de ploegleiding uiteindelijk beslist of hij aan de start van de Giro d'Italia of de Tour de France verschijnt.

"Ik heb de keuze bij de ploeg gelaten", zegt de 28-jarige wielrenner.

Gemoederen
Het houdt de gemoederen eigenlijk al sinds het behalen van zijn tweede plek in de Tour de France afgelopen zomer bezig. Afgelopen seizoen fietste hij zowel de Tour de France a
ls de Giro d'Italia en eindigde in beide grote rondes op de tweede plaats. Het komend jaar fiets hij één van de twee grote rondes om zich te kunnen focussen op een eindoverwinning.

Lees ook: Dumoulin: 'Ploeg wil dat ik voor Tour de France ga'

Video: L1

We zijn er nog niet uit
Tijdens het jaarlijks Limburgse Wielergala in Margraten gaf de Giro d'Italia-winnaar van 2017 aan dat hij en zijn ploeg er op dit moment nog niet uit zijn welke grote ronde hij gaat rijden. "Het liefst wil ik de Tour de France rijden. Het winnen van de Tour is nog iets wat ik niet bereikt heb. Maar het is inderdaad zo dat het parcours van de Giro mij beter ligt dan de Tour. Als ik het gevoel had dat ik perse een van de twee ronde wil gaan rijden dan had ik die mening wel doorgedrukt", zegt Dumoulin.

Lees ook: Dumoulin heeft nog niet gekozen tussen Tour of Giro

Kansberekening
De kersverse 'Limburgs wielrenner van het jaar' geeft aan dat hij en zijn teamleiding de afgelopen weken druk in overleg zijn geweest. Maar de topman van Team Sunweb heeft het doorhakken van de knoop inmiddels bij de teamleiding neergelegd. "Het is een soort van kansberekening wat er op dit moment gemaakt moet worden. Volgend jaar zijn mijn kansen om de Tour te kunnen winnen kleiner vergeleken met de Giro. Ik heb nu de keuze bij de ploeg gelaten. Ik ben het met beide keuzes uiteindelijk eens."

Telefoontje
De ploegleiding van Team
Sunweb is nu verantwoordelijk voor de keuze tussen de Tour en de Giro. Volgens Dumoulin heeft de ploeg meer overzicht op het wielerprogramma komend seizoen. "Ze kunnen me bellen als ze weten welke grote ronde ik ga rijden", zegt de Maastrichtenaar.

Lees ook: Dumoulin op eenzame hoogte: wéér wielrenner van het jaar

Commerciële belangen
Op de vraag of de commerciële belangen een grote rol gaan spelen bij de keuze, geeft Tom Dumoulin een duidelijk antwoord. "Het sportieve belang gaat voor bij ons. Wij kijken niet naar de commerciële belangen van de twee grote rondes. Want wat is het commerciële belang van het winnen van de Giro? En wat is het commerciële belang van vierde worden in de Tour. Dat is lastig om te zeggen", zegt Dumoulin.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen