Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dumoulin over Preidler: 'Ik voelde me verraden'

Geplaatst opdonderdag 14 maart 2019 - 6:39

Tom Dumoulin vond de bekentenis van zijn ploeggenoot Georg Preidler over dopinggebruik verschrikkelijk. "Mijn eerste reactie? Ik vond het verschrikkelijk. Ik voelde me verraden."

Dit laat de Maastrichtenaar aan de NOS weten.

Bloeddoping
Wielrenner Georg Preidler bekende tien dagen geleden bloeddoping te hebben gebruikt. De 28-jarige Oostenrijker rijdt sinds vorig jaar voor de Franse ploeg Groupama-FDJ. Daarvoor was hij vijf seizoenen de ploeggenoot van Tom Dumoulin.

Geen vriend
"Hij was geen vriend van mij, maar wel gewoon een ploeggenoot waarmee ik het echt goed kon vinden. Jarenlang", zo vertelt Dumoulin. "Hij zegt dat hij het bij ons niet heeft gedaan, dat hij het alleen vorig jaar heeft gedaan. Het toont maar weer aan dat het nog niet verdwenen is."

Journalisten
Ook is Dumoulin volgens de NOS verbaasd over het feit dat maar weinig journalisten naar deze kwestie hebben gevraagd. "Ik ben ook heel verbaasd dat er zo weinig naar gevraagd wordt. Jij bent nu de tweede", zegt hij volgens de NOS in gesprek met de Vlaamse journaliste Ann Braeckman. "Waarom? Journalisten moeten dit levend houden. Dat vind ik echt belangrijk. Het is niet weg, het gaat ook nooit weg zijn. Het enige wat we er tegen kunnen doen, is sceptisch blijven. Dat is niet altijd leuk, maar het gebeurt nog. Dat bewijst dit weer", vertelt de wielrenner.

Lees ook: Voormalig knecht Tom Dumoulin bekent dopinggebruik

Begin maart kwam de dopingzaak van Preidler in Oostenrijk aan het rollen. Tijdens de WK noordse nummers in Seefeld werden vijf langlaufers opgepakt, onder wie twee Oostenrijkers. Eén van hen, Max Hauke, werd zelfs op heterdaad betrapt tijdens een bloedtransfusie.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen