Overslaan en naar de inhoud gaan

'Dumoulin op vaccinatielijst voor Olympische Spelen'

Geplaatst opdinsdag 20 april 2021 - 21:15

Tom Dumoulin is een van de wegwielrenners die op de vaccinatielijst staat van NOC*NSF voor de Olympische Spelen (OS) in Tokio.

Dat meldt het online magazine WielerFlits op basis van 'een betrouwbare bron'.

'Team NL'
In totaal zouden er nu zeven wegwielrenners op het lijstje staan van de sportkoepel. Volgende week maandag, de dag na Luik-Bastenaken-Luik, worden de eerste wielrenners gevaccineerd die in aanmerking komen van de Olympische Zomerspelen in Japan.

Geen bevestiging
Bondscoach Koos Moerenhout wilde het nieuws over de zeven wielrenners op de lijst niet bevestigen tegen WielerFlits: "Ik kan over de vaccinatielijst geen enkele mededeling doen omdat dit onder het medische geheim valt. Er is verder ook nog geen definitieve selectie voor Tokio. Tom Dumoulin heb ik nog niet afgeschreven voor de Olympische Spelen. Wat mij betreft maakt hij nog altijd kans om in de wegwedstrijd en tijdrit in actie te komen. Ik heb onlangs nog contact met hem gehad en dit met hem besproken. Tom is echter nog niet zover om een beslissing over zijn toekomst te nemen. Het belangrijkste is dat hij dat besluit in alle rust neemt en daar geef ik hem dan ook alle tijd voor."

Gold Race
Dumoulin die drie maanden geleden bekendmaakte dat hij een pauze inlast in zijn wielercarrière, bracht afgelopen zondag nog verrassend een bezoek aan de Amstel Gold Race.

Lees ook: Tom Dumoulin stopt voorlopig met wielrennen

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen