Overslaan en naar de inhoud gaan

'Dumoulin op dezelfde vlucht als positief geteste Jacobs'

Geplaatst opdonderdag 22 juli 2021 - 17:45

De Maastrichtse wielrenner Tom Dumoulin zat afgelopen zaterdag op dezelfde vlucht van Amsterdam naar Tokio als skateboardster Candy Jacobs.

Dat meldt het AD donderdag. Woensdag kwam het nieuws naar buiten dat door een positieve coronatest de Olympische Spelen afgelopen zijn voor de Tegelse Jacobs.

Twee andere besmettingen
Ook taekwondoka Reshmie Oogink en een begeleider van de roeiploeg waren positief getest en zaten op diezelfde vlucht. Sportkoepel NOC*NSF bevestigt dat deze drie personen met dezelfde vlucht naar Japan vlogen. "We willen wel heel graag weten waar deze positieve testen vandaan komen", aldus een woordvoerder NOC*NSF.

Lees ook: Geen Spelen voor Candy Jacobs: 'Voelt als liefdesverdriet'

Tom Dumoulin
De KL861 zat zaterdag volgens de krant afgeladen met Nederlandse atleten uit de olympische ploeg. De Nederlandse mannenhockeyselectie, beachvolleyballers, de tennissers onder wie Kiki Bertens, en een deel van de wielerdelegatie, met onder anderen Tom Dumoulin en bondscoach Koos Moerenhout, waren ook van de partij in het vliegtuig. Jacobs, Oogink en de roeifunctionaris zaten volgens het AD niet in de buurt van elkaar.

Testen
De vrees bestaat dat er mogelijk nog meer personen van die vlucht positief zullen gaan testen. Alle sporters van TeamNL zijn voor vertrek naar Japan drie keer getest op het coronavirus. Bij aankomst volgde ook direct een test. De sporters moeten gedurende de Spelen dagelijks een buisje met speeksel inleveren voor onderzoek.

"Ja, we wachten af wat de uitslagen van vrijdag zijn. Maar ook op die van zaterdag en de dagen erna", aldus een woordvoerder van TeamNL.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen