Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dumoulin: 'Nog nooit zo fit geweest na een grote ronde'

Geplaatst opwoensdag 20 juni 2018 - 15:00

Een kleine twee weken na zijn tweede plek in de Giro d'Italia maakt Tom Dumoulin zich klaar voor de Tour de France. Als voorbereiding op zijn tweede grote ronde in één seizoen is hij deze week op hoogtestage in La Plagne in de Franse Alpen.

"Ik voel me ontzettend goed. Ik denk dat ik nog nooit zo fit ben geweest na een grote ronde als nu", zegt de topman van Team Sunweb

Veel rust
Toen niemand nog wist dat Dumoulin ook de Tour ging rijden, wist hijzelf wel al wat hem te wachten stond. "Toen de Giro voorbij was, heb ik niet lang getwijfeld of ik de Tour zou doen. Normaal gezien ga ik meteen na een grote ronde weer aan de slag. Ofwel criteriums, of de BinckBanck Tour. Ik reed altijd wel iets erna. Nu heb ik de keuze gemaakt om veel rust te nemen zodat ik fris aan mijn hoogtestage kon beginnen."

Video: Telegraaf TV

Vol voor het klassement
Dumoulin oogt mentaal fris en fysiek sterk. "Ik zit hier heerlijk te fietsen en ik heb er weer plezier in," zegt een opgewekte Dumoulin. "Ik heb heel veel zin om de Tour te rijden. Mocht het slecht gaan in de Tour, dan is het een heel fijn idee dat ik mezelf goed heb laten zien in de Giro. Dat neemt niemand me meer af. Maar ik ga vol voor het klassement in deze Tour. Ik weet dat het zowel mentaal als fysiek een gevecht gaat worden, maar tot nu toe heb ik daar een goed gevoel over. So far so good."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen