Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dumoulin: 'Nog nooit zo fit geweest na een grote ronde'

Geplaatst opwoensdag 20 juni 2018 - 15:00

Een kleine twee weken na zijn tweede plek in de Giro d'Italia maakt Tom Dumoulin zich klaar voor de Tour de France. Als voorbereiding op zijn tweede grote ronde in één seizoen is hij deze week op hoogtestage in La Plagne in de Franse Alpen.

"Ik voel me ontzettend goed. Ik denk dat ik nog nooit zo fit ben geweest na een grote ronde als nu", zegt de topman van Team Sunweb

Veel rust
Toen niemand nog wist dat Dumoulin ook de Tour ging rijden, wist hijzelf wel al wat hem te wachten stond. "Toen de Giro voorbij was, heb ik niet lang getwijfeld of ik de Tour zou doen. Normaal gezien ga ik meteen na een grote ronde weer aan de slag. Ofwel criteriums, of de BinckBanck Tour. Ik reed altijd wel iets erna. Nu heb ik de keuze gemaakt om veel rust te nemen zodat ik fris aan mijn hoogtestage kon beginnen."

Video: Telegraaf TV

Vol voor het klassement
Dumoulin oogt mentaal fris en fysiek sterk. "Ik zit hier heerlijk te fietsen en ik heb er weer plezier in," zegt een opgewekte Dumoulin. "Ik heb heel veel zin om de Tour te rijden. Mocht het slecht gaan in de Tour, dan is het een heel fijn idee dat ik mezelf goed heb laten zien in de Giro. Dat neemt niemand me meer af. Maar ik ga vol voor het klassement in deze Tour. Ik weet dat het zowel mentaal als fysiek een gevecht gaat worden, maar tot nu toe heb ik daar een goed gevoel over. So far so good."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
Beddenspeciaalzaak viert jubileum met hoge kortingen op topmerken

Ruwette bestaat 50 jaar. Een halve eeuw. Een gouden moment. En dat vieren we graag met u!
Wij geven van 6 t/m 29 september op ons hele assortiment 19,68% korting.
Gebruik de kortingscode: ‘goud’ in uw winkelmandje en profiteer direct.

Bekijk hier de aanbieding!
Uitgelicht
Nieuw bij L1: L1mburg Centraal

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Dagelijks live om 17:30 op L1 TV.

Klik hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wat is jouw favoriete Nederlandstalige liedje?

Kies jouw drie favorieten uit de lijst van 100 nummers die is samengesteld door 40 Nederlandse en Vlaamse kenners. Het enige Limburgse nummer dat nu erbij staat is "De Peel In Brand" van Rowwen Hèze. Je mag natuurlijk ook nog een eigen suggestie indienen.

Laten we Limburg zo hoog mogelijk in de lijst stemmen!

Stem nu op De Lage Landenlijst
Uitgelicht
Wat is het leukste huisdier van Limburg? Stem nu!

Speciaal voor dierendag willen we onze huisdieren weer in het zonnetje zetten. Stem nu op een foto van je favoriete hond, kat of ander huisdier!

De afgelopen weken hebben we ruim 1.700 leuke, schattige en stoere dierenfoto's ontvangen. Tot en met maandag 1 oktober 15:00 uur kun je stemmen op jouw favoriete foto.

Stem op de leukste foto
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen