Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dumoulin: 'Nog nooit zo fit geweest na een grote ronde'

Geplaatst opwoensdag 20 juni 2018 - 15:00

Een kleine twee weken na zijn tweede plek in de Giro d'Italia maakt Tom Dumoulin zich klaar voor de Tour de France. Als voorbereiding op zijn tweede grote ronde in één seizoen is hij deze week op hoogtestage in La Plagne in de Franse Alpen.

"Ik voel me ontzettend goed. Ik denk dat ik nog nooit zo fit ben geweest na een grote ronde als nu", zegt de topman van Team Sunweb

Veel rust
Toen niemand nog wist dat Dumoulin ook de Tour ging rijden, wist hijzelf wel al wat hem te wachten stond. "Toen de Giro voorbij was, heb ik niet lang getwijfeld of ik de Tour zou doen. Normaal gezien ga ik meteen na een grote ronde weer aan de slag. Ofwel criteriums, of de BinckBanck Tour. Ik reed altijd wel iets erna. Nu heb ik de keuze gemaakt om veel rust te nemen zodat ik fris aan mijn hoogtestage kon beginnen."

Video: Telegraaf TV

Vol voor het klassement
Dumoulin oogt mentaal fris en fysiek sterk. "Ik zit hier heerlijk te fietsen en ik heb er weer plezier in," zegt een opgewekte Dumoulin. "Ik heb heel veel zin om de Tour te rijden. Mocht het slecht gaan in de Tour, dan is het een heel fijn idee dat ik mezelf goed heb laten zien in de Giro. Dat neemt niemand me meer af. Maar ik ga vol voor het klassement in deze Tour. Ik weet dat het zowel mentaal als fysiek een gevecht gaat worden, maar tot nu toe heb ik daar een goed gevoel over. So far so good."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen