Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Dumoulin: 'Nog nooit zo fit geweest na een grote ronde'

Geplaatst opwoensdag 20 juni 2018 - 15:00

Een kleine twee weken na zijn tweede plek in de Giro d'Italia maakt Tom Dumoulin zich klaar voor de Tour de France. Als voorbereiding op zijn tweede grote ronde in één seizoen is hij deze week op hoogtestage in La Plagne in de Franse Alpen.

"Ik voel me ontzettend goed. Ik denk dat ik nog nooit zo fit ben geweest na een grote ronde als nu", zegt de topman van Team Sunweb

Veel rust
Toen niemand nog wist dat Dumoulin ook de Tour ging rijden, wist hijzelf wel al wat hem te wachten stond. "Toen de Giro voorbij was, heb ik niet lang getwijfeld of ik de Tour zou doen. Normaal gezien ga ik meteen na een grote ronde weer aan de slag. Ofwel criteriums, of de BinckBanck Tour. Ik reed altijd wel iets erna. Nu heb ik de keuze gemaakt om veel rust te nemen zodat ik fris aan mijn hoogtestage kon beginnen."

Video: Telegraaf TV

Vol voor het klassement
Dumoulin oogt mentaal fris en fysiek sterk. "Ik zit hier heerlijk te fietsen en ik heb er weer plezier in," zegt een opgewekte Dumoulin. "Ik heb heel veel zin om de Tour te rijden. Mocht het slecht gaan in de Tour, dan is het een heel fijn idee dat ik mezelf goed heb laten zien in de Giro. Dat neemt niemand me meer af. Maar ik ga vol voor het klassement in deze Tour. Ik weet dat het zowel mentaal als fysiek een gevecht gaat worden, maar tot nu toe heb ik daar een goed gevoel over. So far so good."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen