Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin nog niet helemaal afgeschreven voor Tourdeelname

Geplaatst opmaandag 22 februari 2021 - 11:47

De teamleiding van Jumbo-Visma acht het nog altijd mogelijk dat Tom Dumoulin aan de start van de Tour de France verschijnt.

Dat meldt Wielerflits. Dumoulin gaf een maand geleden aan voorlopig niet te willen koersen. De ploegleiding moet daardoor de beoogde samenstelling van haar Tour-ploeg wellicht aanpassen.

Lees ook: Tom Dumoulin stopt voorlopig met wielrennen

Begin mei
Ploegleider Grischa Niermann geeft aan dat Jumbo-Visma ervan uitgaat dat Dumoulin niet meedoet aan de de Tour. "Hij heeft tijd nodig en die tijd krijgt hij. Het traject naar de Tour is al begonnen, maar de specifieke voorbereiding op de Ronde van Frankrijk start voor ons begin mei."

En dus is er, volgens Niermann, een opening. "Als Tom voor die tijd terugkeert in training en een goed niveau haalt, is hij dermate getalenteerd dat hij via die voorbereiding in topvorm aan het vertrek van de Tour kan staan." De ploegleider van Team Jumbo-Visma laat weten dat het niet eerlijk zou zijn om hem in dat geval daarvoor uit te sluiten.

Lees ook: Jakobs: 'Dumoulin keert niet meer terug als profwielrenner'

'Niet wekelijks bellen'
De ploegleiding geeft aan dat het initiatief over een mogelijke terugkeer in het peloton geheel bij de Maastrichtenaar ligt. "Wanneer hij er klaar voor is, geeft Tom de volgende stap aan. De ploegleiding belt Tom niet wekelijks met met de vraag of hij weer zin heeft om te gaan trainen."

Mocht Dumoulin besluiten om de draad op te pakken en weer vol in training te gaan, is hij niet direct klaar om ook wedstrijden te gaan rijden. Niermann geeft aan dat hij dan eerst zijn basis moet vergroten. "Dat vergt ook voor een talent als Tom gewoon tijd."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen