Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin na wegwedstrijd: 'Ik was niet super vandaag'

Geplaatst opzaterdag 24 juli 2021 - 11:41

Tom Dumoulin voelde zich niet super tijdens de wegwedstrijd op de Olympische Spelen.

Dat zei de Maastrichtenaar na afloop van de race tegen de NOS. Dumoulin werd 44ste in de wegwedstrijd.

Klaar
"Ik had wel iets beter willen zijn, maar dat was niet zo", concludeert Dumoulin. De Maastrichtenaar moest op de Mikuni Pass, de zwaarste klim van de dag, redelijk snel lossen. "Op de beklimming was het klaar. Ik had gehoopt daar langer mee te kunnen. Ik was niet super vandaag, maar ook niet slecht."

Goede en slechte dagen
Dumoulin heeft de afgelopen maanden gemerkt dat hij goede dagen afwisselde met slechte dagen. "Er zijn dagen dat ik dacht: ik ga ver komen en er waren dagen zoals zaterdag. Dus ik hoop dat ik een goede dag heb woensdag." Daarmee doelt Dumoulin op de individuele tijdrit, het grote doel van de Maastrichtenaar op de Olympische Spelen.

Glimlach
Dumoulin zegt wel plezier te hebben gehad op de fiets, iets wat voor Dumoulin belangrijk is sinds zijn terugkeer in het peloton na zijn wielerpauze. "Ik vind het heel mooi om hier te zijn, zelfs na een slechte koers sta ik hier bijna met een glimlach. Maar ik ben hier ook om te presteren, dus ik baal ook wel."

Lees ook: Dumoulin speelt geen rol in wegwedstrijd, Carapaz kampioen

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen