Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin is na vijf jaar prestigieuze wielrentrofee kwijt

Geplaatst opwoensdag 20 november 2019 - 21:08

De Limburgse Mike Teunissen mag zich geen wielrenner van het jaar noemen. Die eer ging woensdagavond in Den Bosch naar Mathieu van der Poel. De wegrenner, veldrijder en mountainbiker volgt Tom Dumoulin op, die vijf jaar op rij de Gerrit Schulte Trofee in de wacht sleepte.

Van der Poel kreeg tijdens het wielergala van de Club van 48 in de Brabantse hoofdstad de voorkeur boven Teunissen, die afgelopen seizoen de touretappe naar Brussel op zijn naam schreef en enkele dagen de gele trui droeg in de Ronde van Frankrijk.

Genomineerden
Behalve de renner van Jumbo-Visma uit Ysselsteyn en Van der Poel behoorden ook Bauke Mollema, Steven Kruijswijk, baanwielrenner Harrie Lavreysen en BMX'er Twan van Gendt tot de genomineerden.

Video: L1

Wielrenoeuvre Van der Poel
Van der Poel schreef in 2019 de Amstel Gold Race op zijn naam en behaalde op de weg nog negen andere overwinningen. Hij won 32 van de 34 veldritten waaraan hij deelnam en werd Europees en wereldkampioen. Daarnaast werd de sportieve duizendpoot ook nog eens Europees kampioen mountainbiken.

Talent
Lorena Wiebes kreeg de Gerrie Knetemann Trofee voor Talent van het Jaar. De 20-jarige wielrenster van Parkhotel Valkenburg werd Nederlands kampioene op de weg, won de wegrit tijdens de Europese Spelen in Minsk en kwam in 13 andere wedstrijden zegevierend over de streep.

Annemiek van Vleuten mag zich wielrenster van het jaar noemen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen