Overslaan en naar de inhoud gaan

Dumoulin is na vijf jaar prestigieuze wielrentrofee kwijt

Geplaatst opwoensdag 20 november 2019 - 21:08

De Limburgse Mike Teunissen mag zich geen wielrenner van het jaar noemen. Die eer ging woensdagavond in Den Bosch naar Mathieu van der Poel. De wegrenner, veldrijder en mountainbiker volgt Tom Dumoulin op, die vijf jaar op rij de Gerrit Schulte Trofee in de wacht sleepte.

Van der Poel kreeg tijdens het wielergala van de Club van 48 in de Brabantse hoofdstad de voorkeur boven Teunissen, die afgelopen seizoen de touretappe naar Brussel op zijn naam schreef en enkele dagen de gele trui droeg in de Ronde van Frankrijk.

Genomineerden
Behalve de renner van Jumbo-Visma uit Ysselsteyn en Van der Poel behoorden ook Bauke Mollema, Steven Kruijswijk, baanwielrenner Harrie Lavreysen en BMX'er Twan van Gendt tot de genomineerden.

Video: L1

Wielrenoeuvre Van der Poel
Van der Poel schreef in 2019 de Amstel Gold Race op zijn naam en behaalde op de weg nog negen andere overwinningen. Hij won 32 van de 34 veldritten waaraan hij deelnam en werd Europees en wereldkampioen. Daarnaast werd de sportieve duizendpoot ook nog eens Europees kampioen mountainbiken.

Talent
Lorena Wiebes kreeg de Gerrie Knetemann Trofee voor Talent van het Jaar. De 20-jarige wielrenster van Parkhotel Valkenburg werd Nederlands kampioene op de weg, won de wegrit tijdens de Europese Spelen in Minsk en kwam in 13 andere wedstrijden zegevierend over de streep.

Annemiek van Vleuten mag zich wielrenster van het jaar noemen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen